Fekete dió: Hihetetlenül szívós fa, és a dió is jobb, mint a hagyományos dió

A fekete dió nagyon fontos fa, amely széles körű felhasználási területtel rendelkezik. Főleg az élelmiszeriparban, ahol gyümölcseinek finom ízét használják fel. Főleg édességben, fagylaltban fogyaszthatjuk, az őszi sütemények, sütemények, sütemények ízét is remekül kiegészítik. Különféle likőrök része is. Tehát ha egy feltűnően ismerős dióízzel találkozik, de ez nem dió, emlékezzen a gyönyörű héjú megfelelőjére.

A kert büszkesége

Ha hiányzik egy szerény és fenséges fa a kertjéből, gondoljon a fekete diófára. Hihetetlenül szívós, és egy kis odafigyeléssel egészséges és finom gyümölccsel jutalmaz meg.

Forrás: Youtube

Megéri az erőfeszítést

A dió termései nagyon kemény héjban vannak elrejtve. Dekoratív jellege miatt ékszerekben is nagyon gyakran használják. De mindenképpen megéri egy kis erőfeszítést tenni, és a műsor helyett a magokat élvezni. A dió nagyszerű segítője a szervezet megtisztításában, és jótékony hatással van az idegrendszerre. Emellett javítják az étvágyat, csökkentik a koleszterinszintet és növelik a szervezet természetes immunitását. A diófélék emellett nagyon jelentős hatással vannak az érrendszerre, és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is szerepet játszanak. Végül, de nem utolsósorban, befolyásolják az emésztést.

Nem csak gyümölcsöt

Nem csak a fekete dió gyümölcsei találnak hasznot. A leveleket és a kérget is évek óta használják gyógyászati ​​célra. A hámlasztásból származó erős kivonatot már az indiai sámánok is használták a paraziták testének megtisztítására és az immunitás erősítésére. Ugyanakkor levél- és kéregfőzetet használtak a sebek tisztítására és gyógyulásuk elősegítésére. Ma már különféle bőrhorzsolások és pattanások kezelésére használhatod. Ugyanakkor a diólevélből készült borogatások nagyon hatásosak a fájdalmas ízületekre.

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche