A napi tisztítás fontos rutin, amely lehetővé teszi, hogy sokáig használhassa szemüvegét. Nem kell drága termékeket használni a leggyakoribb szennyeződések eltávolításához. Már néhány fillérért is használhatsz terméket.

A házi tisztítószer elkészítése senkinek sem jelenthet gondot. Ez egy nagyszerű ötlet, mert pénzt takaríthat meg, és hatékonyan távolíthatja el a szennyeződéseket az üvegfelületekről. Hogyan lehet ilyen terméket készíteni?

A tisztítóoldat megvásárolható például egy optikustól vagy szemészettől. Vannak azonban egyszerűbb megoldások is, amelyek néhány fillérért használhatók. A szükséges termékek könnyen beszerezhetők a népszerű üzletekben.

Mi szükséges a szemüvegtisztító elkészítéséhez

A szemüvegtisztítót mindössze 3 összetevőből készítheted el. Meglepődhetsz, milyen egyszerű a recept. A készítmény elkészítéséhez a következő termékekre van szükség:

  • 70%-os izopropil-alkohol,
  • demineralizált víz,
  • mosogatószer.

Rögtön az elején érdemes megemlíteni, hogy az egyes termékeket hol találja meg a legkönnyebben. A 70%-os izopropil-alkoholt a legtöbb ismert gyógyszertár választékában, de az elektronikai vagy barkácsáruházakban is megtalálhatja. A demineralizált vizet ugyanezeken a helyeken (kivéve a benzinkutakat és a gyógyszertárak nélküli drogériákat is) lehet megvásárolni.

Hogyan készíthetek terméket a szemüvegem tisztítására?

A szemüvegtisztító terméket egyszerű módon lehet elkészíteni. Az alkoholt és a vizet 3:1 arányban kell összekeverni, majd az oldathoz két csepp mosószert kell adni.

Ezután már csak a keverék tulajdonságait kell kihasználni. A készítményt egy szórófejes flakonba lehet önteni, majd az üvegek felületére permetezni. A maradékot ezután egy zselés ruhával eltávolítjuk. A szennyeződések nyomai nem maradnak utána.

Kapcsolódó cikkek:

A szem a lélek tükre? A tudósok szerint intelligenciánkat jelezhetik

Zöldségek, amelyekben több kalcium van, mint a tejben. Ideális a vegán étrendben