Felejtsd el a vezetéket. A sütőt a ráégett és alufóliától is könnyedén megtisztíthatod. Hogyan?

Források: ,

A sütő nem bírja a karcolásokat

Ne karcoljon! Ha nem csak üvegkerámia felületeket, hanem zománcot vagy rozsdamentes acélt is tisztít, akkor elengedhetetlen, hogy ne sértse meg a felületet éles tárgyakkal. Bizonyára előfordult már Önnel is, így nagyon jól tudja, milyen gyorsan megy tízről ötre az ilyen készülékeken lévő karcok.

Még ha a sérülés kicsi is, egy ilyen felület tisztítása gondot okoz. A karcokba mindig belesül valami, a finom vonalak eltömődnek, a fényesség eltűnik, helyébe fénytelen, nehezen karbantartható felület kerül. A fényes és rendkívül sima felületek könnyen tisztíthatók, a porózusak és a matt felületek nem. Ez ennyire egyszerű.

Hogyan távolítsuk el a sütőben sült fóliát

Ha valaha is találkozott már alumíniumfóliával, amely a sütő aljára vagy falára tapad, valószínűleg van fogalma arról, hogy mi történik. A finom, rendkívül vékony alumíniumréteg is megsül a sütés közben elpárologtató zsírnak köszönhetően. Most hall először ilyen problémáról? És mi a helyzet a fémlemezre ragasztott fóliával, ez ismerős számodra?

Ha most vette észre, hogy egy darab alufólia ragadt a sütő aljára, próbálja meg most eltávolítani. Talán még nincs szilárdan a felülethez tapadva.

Forrás: Youtube

Eljárások és trükkök alufóliából való tisztításhoz

Először egy nedves törülközővel próbálkozhat egy egyszerű trükkel. A törülközőnek vagy kendőnek nagyon nedvesnek és pamutnak kell lennie, hogy még 100°C-ra is kibírja. Helyezzen egy vízzel átitatott törülközőt a fólia teljes felületére, zárja be a sütő ajtaját, és melegítse 100 °C-ra körülbelül 20 percig. Ha elegendő a törölköző által keltett gőz ereje, a fólia magától kilazul, és egyszerűen elengedheti.

A válasz elsősorban a hő. A melegítés részben a zsírt is feloldja, és lehetőség szerint meglazítja a fóliát. Ezért próbálja meg egy időre bekapcsolni a sütőt, és próbálja meg eltávolítani a fóliát, amíg a felülete forró.

Nem csak plasztikkártyával, hanem sokkal élesebb borotvapengével is megpróbálhatod eltávolítani a sütő falán maradó maradványokat. Sokkal körültekintőbben kell vele dolgozni. Másrészt a nagyon ellenálló és vékony maradványokat is eltávolíthatja a vékony pengével. Ügyeljen arra, hogy a borotvapengével se karcolja meg a felületet. A penge öntől távolabbi, lassú mozdulatai nemcsak az ujjait, hanem a készülék felületét is biztonságban tartják.

Ha nincs kéznél borotva, a szódabikarbóna és az ecet segíthet fellazítani a szennyeződéseket és a fóliát. Mivel a rásütött ételek és a zsír nagyon makacs, hagyja állni a szódabikarbónát és az ecetet 24 órán át, mielőtt megpróbálná eltávolítani.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche