A hulladékmentes konyhát már nagyanyáink is jól ismerték, most pedig visszatér a nappalikba. Ezúttal a burgonyahéj felhasználására adunk tippet. Amellett, hogy chipsnek is kiváló tápanyagot adnak a cserepes növényeknek. Próbáld ki, és meglátod, hogy ez a trükk csodákra képes.

Az otthoni szokások fontosak. A hulladék megfelelő szelektálása mellett érdemes nem elfelejteni a biohulladékról való gondoskodást sem. Mint kiderült, a burgonyahéj még sokat tehet otthonunkban és lakásunkban, mielőtt a szeméttelepen kötne ki. Ez az észrevétlen összetevő jótékony hatással van a növényekre. Próbálja ki, és nem fogja megbánni!

Vedd le a burgonya héját. A növényeid álmodnak az ilyen gondoskodásról

A burgonyahéj igazi kincs. Bár sokan még mindig konyhai hulladékként tekintenek rájuk, valójában egyedülálló erővel bírnak. Minden kertésznek meg kell tanulnia ezt a varázslatos trükköt, amely lassan segít egészséges, dús növényeket és cserepes virágokat nevelni. Mindez a burgonyahéjnak, pontosabban a belőle készíthető keveréknek köszönhető.

A szabály nagyon egyszerű és hihetetlenül praktikus – mostantól kezdve, amikor bármilyen burgonyás ételt főzöl, tartsd meg a maradék héjat.. Így egy jó adagot szedhetsz fel a későbbi trágyázáshoz. A szezon során a kertben, a cserepekben és az erkélyeken lévő növények is élvezni fogják. Mi több, ez a keverék termékennyé teszi a növényeket, és a kártevők és betegségek elfelejtődnek. A recept gyerekjáték, ahogy az elkészítése is.

A burgonyahéj nem hulladék, hanem olyan termék, amely hasznos lesz a növénytermesztésben.

A burgonyahulladék, amely eddig a szemétben végezte, valójában tápanyagok és ásványi anyagok kincsesbányája. Ezek erősítik a növényeket, serkentik a növekedésüket, javítják a virágzást és a terméshozamot. Mindezért a burgonyában található keményítő a felelős. A kálium, amely a fotoszintézishez és számos növény betegségekkel szembeni ellenálló képességének növeléséhez szükséges, szintén jótékony hatású. Érdemes hozzátenni, hogy az ilyen műtrágya a gyökér- és talajnövekedés szempontjából kulcsfontosságú foszforral, valamint magnéziummal, vassal és kalciummal is ellátja a növényeket.

A keverék elkészítése gyerekjáték. Öntsünk forró vizet a héjakra 1:10 arányban – 10 liter vízre lesz szükségünk egy kilogramm burgonyahulladékra. Tegyük félre hűlni. Végül szűrje le az egészet, és havonta egyszer öntözze meg vele a növényeit.

Ezt a kezelést kora tavasztól lehet elkezdeni. A burgonya esetében ezt a kezelést különösen kedvelő növények a következők:

  • málnabokrok,
  • egres,
  • eper,
  • ribizli,
  • eper,
  • virágzó dísznövények.

Kapcsolódó cikkek:

Ellenőrizze az időjárást, és hozza magával a metszőollót. A szőlőmetszés határideje már csak egy karnyújtásnyira van. Jobb, ha nem maradsz le róla

A mindenevő, aki tönkreteszi a kertet. Egy zseniális szabadalom, hogy megszabaduljunk az egerészölyvtől.