Felhasználható-e a családi tőke lakásfelújításra?
„Nagy családunk van – négy gyermekünk. Építettünk egy 3 szobás lakást, de szembesültünk azzal a problémával, hogy saját forrásból kell befizetnünk, mert egyszerűen nem volt. Egy bank sem ad kölcsönt, mert csak a férjem dolgozik. De a törvény szerint nem használhatjuk fel a családi tőkét ezekre a célokra. Egyáltalán minek kinevezni, ha most kell a családnak a pénz, de lehet, hogy 18 év múlva már nem lesz rá szükség? Miért nem engedik meg, hogy a nagycsaládosok anyasági tőkét fordítsanak lakásfelújításra? Marina Komissarova, Loev.”


Veronika Baykova, a Lojev Kerületi Végrehajtó Bizottság elnöke:

— A 2020. január 1-jén hatályba lépett, 2019. szeptember 18-án kelt, a családi tőkéről szóló 345. számú elnöki rendelet értelmében a családi tőkealapok korai felhasználási területei bővültek.

A családi tőkéből származó pénzeszközök korán (függetlenül a családi tőke átutalásának időpontjától eltelt időtől) felhasználhatók: családi házak, többlakásos vagy ikerházi lakások építésére (rekonstrukciójára) vagy beszerzésére. , az erre a célra nyújtott kölcsönök tartozásának törlesztése, valamint a használatuk után járó kamat fizetése olyan családtag(ok) által, aki(k) lakhatási körülmények javítását igénylőként vannak bejegyezve, vagy akiket a napján ilyen nyilvántartásba vett(ek) a kölcsönszerződés megkötéséről;

családtag (tagok) által fizetett elsőfokú felsőoktatás, állami oktatási intézményekben szakirányú középfokú oktatás;

az alábbi egészségügyi szervezetek által nyújtott fizetős egészségügyi szolgáltatások családtagja(i) általi igénybevétele: szívsebészeti, idegsebészeti, onkológiai komplex és csúcstechnológiás beavatkozások elvégzésekor a köztársasági formulában szereplők helyett más gyógyászati ​​termékek gyógyászati ​​felhasználásának biztosítása vagy más gyógyszerek a republikánus gyógyszerkészítményekben szereplők helyett;

fogászati ​​szolgáltatások (fogpótlás, fogbeültetés, majd protézis, fogszabályozási harapáskorrekció).

A 345. számú rendelet nem rendelkezik a családi tőkealap korai felhasználásáról más célra, ideértve a javítási munkákat is.

Elárasztanak a szomszédai? Cseréltek a boltban? Indokolatlanul büntettek meg? Nehezen oldja meg a mindennapi problémákat a lakás- és kommunális szolgáltatások, a kereskedelem, a közlekedés területén? Nem találja a közös nyelvet a kerületi adminisztrációval, a közlekedési rendőrséggel, a bankkal vagy az utazási irodával?

kérdéseit és panaszait.

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche