A Budleja of David bámulatos színű, vonzza a tekintetet és mágnesként vonzza a pillangókat. Hogyan ápoljuk a pillangós bokrot, hogy gyönyörűen virágozzon, és édes illatával betöltse a kertet? Készítsünk házilag olyan trágyát, amely felülmúlhatatlan.

A klasszikus nyáron virágzó Dávid-buddolya vagy pillangóbokor könnyen nevelhető. Szlovákiában sok kertben dísznövényként termesztik. Mágnesként vonzza a pillangókat. Emiatt sok országban pillangóbokornak tartják.

Hová érdemes ültetni a Dávid-buddleját? Biztosítson ideális körülményeket a pillangós bokor számára.

A Budleja-t a földbe kell ültetni napos helyreazaz olyan helyre, amelyet a nap nagy részében jól megvilágít a nap, mivel itt virágzik a legjobban. Kerüljük a nagyon szeles helyeket, mivel a nyári szélviharban letörhetnek a hosszú ágak, és megingathatják az egész bokrot, rést nyitva a talajban a tövénél, és felfedve a gyökereket. A rügyek az év bármely szakában ültethető, de a tavaszi ültetés a legjobb.mivel a meleg, nedves körülmények segítik a megtelepedésüket.

Hogyan készítsünk banánhéj trágyát? Egy házi módszer a rügyek virágzásához

A rügyfakadás a rossz talajjal is megbirkózik, de érdemes trágyázni. A növény gyönyörű virágokkal fogja meghálálni, amelyek díszítik a kertet. Jól bevált magas tápanyag- és ásványianyag-tartalmú házi készítmény.. A következőkről van szó banánhéj műtrágya. A gyümölcsök szintén gazdagok:

  • kalcium, ami elősegíti a gyökérnövekedést és segít a talaj oxigénellátásában,
  • magnézium, amely elősegíti a fotoszintézist,
  • kén, amely segít a növényeknek erős gyökereket képezni és elűzi a kártevőket,
  • foszfor, ami javítja a gyümölcsképződést és a virágzást, valamint segíti a beporzást, a csírázást és a magok életképességét,
  • kálium, amely javítja a növény általános életerejét, beleértve a kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenálló képesség növelését, és elősegíti a gyümölcsök fejlődését.

Hogyan készítsünk házi műtrágyát banánhéjból? Szükséged lesz egy légmentesen záródó kupakkal ellátott edényre vagy palackra, valamint néhány héjra és némi vízre.

  1. Vágd a banánhéjat darabokra.
  2. Tegyük őket egy üvegbe vagy palackba, és fedjük le meleg vízzel.
  3. Hagyjuk őket két-három napig árnyékos helyen.
  4. Időnként keverjük meg.
  5. A kész oldatot 1:1 arányban hígítsuk fel vízzel, és öntsük a bimbóskéregre.

Kapcsolódó cikkek:

Az édes illat pillangók rajait vonzza. A Dávid-budleja elvarázsolja a kertet

Ültesse ezt a cserjét rózsa helyett. A kerted tele lesz pillangókkal