Feltárták a hajhullás fő okát

A hajhullás gyakori probléma. Egyesek a nem megfelelő hajápolással asszociálnak. Lilija Starodubtseva táplálkozási szakember és rehabilitátor a TikTok közösségi oldalán azt mondta, hogy súlyos egészségügyi problémák rejtőzhetnek a hajhullás mögött.

A szakember szerint mindenekelőtt ez a jelzés jelzi az endokrin rendszer ellenőrzésének szükségességét.

– A hajhullás fő oka az endokrin rendszer problémái. A haj kihullik, ha egy személynek gyulladásos és autoimmun folyamatai vannak a pajzsmirigyben, a petefészkekkel és a méhvel kapcsolatos problémák, valamint az urogenitális rendszer patológiái, például cystitis, urethritis és egyéb gyulladásos folyamatok – Lilia Starodubtseva jelentette.

A táplálkozási szakember szerint a haj is kihullik, ha az embernek problémái vannak a mellékvesékkel.

– Hormonális állapotának tartós megértéséhez és a hormonháztartás helyreállításához a gyomor-bél traktus helyreállításába és egy tisztító programba kell bekapcsolódni. jegyezte meg Lilia Starodubtseva.

Mellesleg korábban Lev Kulkov orosz bőrgyógyász, venereológus és trichológus eloszlatta a haj egészségével kapcsolatos népszerű mítoszokat. Az orvos szerint például a gyakori hajmosás és a hajszárító használata nem gyorsítja fel a hajhullás folyamatát, a vágás pedig nem járul hozzá a gyorsabb hajnövekedéshez. Olvasson ezekről és más mítoszokról a linken található anyagunkban.

Fotó: freepik

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche