Fogd a régi szemetet, és ügyesen rendezd el. Csodálatos dekorációt kapsz a kertedbe

DIY rajongó vagy? Hozzon létre dekoratív és érdekes gombagomba kertjét a fel nem használt tárgyakból. Csak egy használt gyertyatartóból és egy felesleges tálból vannak.

Bár a gombagombák erősen mérgezőek, és egyetlen gombásznak sem elégítenek ki, a kialakításuk teljesen egyedi! Sokszor szó szerint úgy néznek ki, mint egy erdei meséből. Próbálja díszíteni a kertet ezzel a gyönyörű gombával. És nem kell giccsnek lennie, ez ízléstől, fantáziától és ügyességtől függ. Ráadásul ennek köszönhetően okosan újrahasznosíthatod a felesleges dolgokat, amitől végül hatalmas show leszel! Ha pedig nincs kedve a gombagombához, más színek felhasználásával is készíthet gombát.

A régi tál még mindig hasznos

Ha van otthon egy használaton kívüli régi tál vagy tál, ne dobja ki. Jól fog jönni a szórakoztató dekorációk készítéséhez, amikor a gyerekek biztosan szívesen csatlakoznak hozzátok. Ha remélhetőleg találsz több darabot, akkor egy egész gombaparadicsom lehet a kertedben. A tálak is könnyen megsérülhetnek vagy megrepedhetnek. Ha ezeket a hibákat használja, akkor például csigacsípésnek tűnhetnek.

Egy régi gyertyatartó lábként fog szolgálni

Egy eldobott gyertyatartóból könnyedén készíthetünk gombacombot. Például egy fa lábdarab egy régi asztalról vagy egy állólámpa is biztosan jól fog szolgálni. Ha kisebb gombát szeretne, használjon különböző fahasábokat.

Gyártási folyamat

A lábnak választott anyagot először vágja le a kívánt méretre, tisztítsa meg, és ha szükséges, simítsa át csiszolópapírral. Távolítson el minden szennyeződést a régi edényről is. Ha van rajta festék, ami hámlik, távolítsa el. Fúrjon egy lyukat az alja közepébe, ahová később csavart helyez el.

Színezd ki a gomba kalapot

A megtisztított tálat vagy mosogatót fesd le a választott színnel az elkészíteni kívánt gombafajtának megfelelően. Ezután hagyjuk rendesen megszáradni, és esetleg fessünk még egy réteget, gombagomba esetén a fehér pont piros alapjára. Hagyja újra teljesen megszáradni. Ugyanígy dörzsölje át az előkészített lábat. Használhat spray-festéket is, de mindig a táltól legalább 15 cm távolságra permetezze, a festék hajlamos lefolyni.

A lábnak a talajon kell maradnia

Annak érdekében, hogy a szivacsot szilárdan a talajba lehessen helyezni a kertben, a láb alsó részén egy mélyedésnek kell lennie. Vágjunk le 10-15 cm-es fém menetes rudakat, válasszuk meg a hosszúságot az elkészített gomba méretének megfelelően, hogy stabil legyen. A láb aljára, majd fúrjuk ki és szereljük fel az előkészített bajonettet, amit megszórhatunk ragasztóval. A teljes díszítés hosszának legalább fele legyen.

Hajtsa össze a szivacsot

A végén nincs más hátra, mint a láb másik oldalára csavarni az elkészített gombakalapot, és már mehet is a kertbe szerelni ezt a szép dekorációt. Előnye, hogy a bajonettnek köszönhetően tetszés szerint változtathatod a helyét, így fűnyírásnál sem lesz akadálya számodra.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche