Fogj egy kis fokhagymát, sima lisztet, és emlékezz EZRE: 11 régi idők trükkje, amelyek sikertelenül működnek

Biztosan elege van már a „nagymama tudja a legjobban” kifejezésből – de a valóságban sok apró háztartási trükköt használtak nagyanyáink, dédanyáink stb. továbbra is nagyszerű munkát végezhetnek értünk.

Ma összegyűjtöttünk neked 11 trükköt egy időből, amelyek megkönnyítik a napi teendőid elvégzését.

A bosszantó rovarok elleni küzdelemtől a drága készítményeken való értékes fillérek megtakarításáig – lásd alább:

11 trükk a múltból, amelyek ma is működnek

1. Üvegtisztítás

Szeretné, ha üvegpoharai és tálkái újszerűek legyenek? Keverj össze egy kevés meleg vizet ecettel és sóval. Mossa le az üveget ezzel az oldattal, majd egyszerűen öblítse le vízzel. Az eredmény egy kristálytiszta üveg.

2. Rovarok ellen

Ha nem szeretné, hogy rovarok vagy molylepkék kerüljenek a lisztbe, tegyen bele néhány gerezd hámozatlan fokhagymát.

A cserepekbe tegyünk néhány gerezd fokhagymát a talajba, hogy elkerüljük a kártevő-problémát – én kifejezetten muskátlihoz és egyéb balkonnövényekhez használom.

3. Alumínium tisztítása

Az alumínium serpenyők újra világítanak, ha vizet forralsz bennük burgonya- vagy almahéjjal együtt. Remek eredményeket érhet el rebarbarával vagy sima ecettel is.

4. Gyapjúruhák szárítása

A gyapjú pulóver szárításának legjobb módja a nylon harisnya. Csúsztassa a harisnyanadrág lábát a pulóver ujjaiba, és húzza át a felsőt a fejnyíláson. Ezután óvatosan akassza fel.

Ily módon a pulóver nem nyúlik meg és gyorsabban szárad.

5. Rovarirtás

Tegyen babérlevelet a cukortartóba, lisztes tálba és minden olyan helyre, ahol fennáll a moly- és bogárfertőzés veszélye. Ezzel a hangyákat, legyeket és más rovarokat is elűzi.

6. Só segít

Ha kinyitottunk egy tejes vagy tejszínes dobozt, tudjuk, hogy sokkal tovább fog tartani, ha egy kis sót teszünk bele. Egy kis só nem változtatja meg az ízét, de pénzt takarít meg.

A nagymamám mindig ezt csinálta, amikor nem akart elveszíteni az értékes tejet.

6. Törülközők mosása

Ha vásárolt egy új törölközőt, és először használja, akkor tudja, milyen nagyszerű a puhaság. A törölközők azonban fokozatosan elveszítik puhaságukat és felszívódási képességüket, kellemetlen tapintásúvá válnak, és kellemetlen szagot kapnak.

Ennek az érzésnek a megelőzése érdekében adjon a lehető leghamarabb 1 csésze sót a ruhákhoz. Ő gondoskodik a törölközők tökéletes állapotáról.

7. Sütőpor – a függöny konyhai kisegítője!

A sütőpor tökéletesen fehéríti a megsárgult és régi függönyöket. Közvetlenül hozzáadhatja a mosóporhoz. Erősen megsárgult függönyök esetén öntsön körülbelül 5-6 liter vizet egy medencébe, és adjon hozzá 5 sütőport.

Hagyja feloldódni, majd áztassa be a függönyöket a vízbe, hagyja hatni, majd mossa le.

8. Zománc tisztítás

A zománcozott serpenyők idővel elsötétülhetnek, és ha ételmaradékok tapadnak az aljára, az ilyen edények tisztítása egyáltalán nem egyszerű. A tisztításhoz használjon 1 teáskanál szódabikarbónát bármilyen mosogatószerrel elkeverve.

Készítsünk pasztát és tisztítsuk meg vele a tálat.

Ezután egyszerűen öblítse le alaposan tiszta vízzel. A zománcozott edények megbarnulásának megelőzése érdekében legalább havonta egyszer forraljon fel vízből és ecetből álló oldatot.

9. Hűtőszekrény tisztítása

Ha szeretné jól megtisztítani a hűtőszekrény belsejét, és megszabadulni a szagtól, a legjobb megoldás a szódabikarbóna. Keverjünk el 4 evőkanál szódabikarbónát 1 liter vízzel, öntsük egy spray-palackba, és permetezzük be a hűtőszekrénybe.

Hagyja egy ideig, majd törölje le.

A hűtőszekrény higiénikusan tiszta és szagtalan lesz.

10. Barnaság eltávolítása

A mosószappan kiválóan alkalmas a ráégett maradványok eltávolítására is. Hagyja feloldódni kis mennyiségű vízben, és egyszerűen és egyszerűen tisztítsa meg a serpenyőt.

11. Égetett tej

Ha forrás közben tej csöpögött a tűzhelyre, szórjuk meg sóval és takarjuk le nedves papírtörlővel.

A szag nem terjed szét a helyiségben, és könnyen megtisztíthatja a szennyezett felületet.

BÓNUSZ – Még 3 felbecsülhetetlen értékű tipp a konyhához:

12. Mielőtt megélezné a kést, tegye néhány percre víz és só oldatába.

13. A húsdaráló tisztításának legegyszerűbb módja, ha egyszerűen beledaráljuk a nyers burgonyát.

14. A zsírfoltok eltávolításához a konyhapultról keverjen össze 3 evőkanál szódabikarbónát 1 csésze meleg vízzel. Öntsük egy spray-palackba, permetezzük az olajos területekre, és hagyjuk hatni 10 percig.

Ezután nedves ruhával törölje le. Törölje szárazra a felületet.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche