A botmixer egy kicsi, hordozható és praktikus készülék, amely ma már szinte minden konyhában megtalálható. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy van még egy érdekes funkciója.

A turmixgép minden konyha egyik nélkülözhetetlen kisgépe. Sokan nehezen tudják elképzelni az ételek elkészítését a használata nélkül. Számos feladatban bizonyítja magát: hatékonyan és gyorsan pürésít, aprít és turmixol ételt. Mint kiderült, van egy másik funkciója is.

Mit lehet csinálni egy botmixerrel? Most már nem vásárolhatsz őrölt lenmagot…

A botmixerek nélkülözhetetlenek, ha gyorsan akarsz valamit turmixolni. Számos egészségügyi tulajdonságának köszönhetően a lenmag segít többek között az emésztés javításában, a bőr megjelenésében és a fogyásban is.. Ezért sokan úgy döntenek, hogy a lenmagot beépítik a napi étrendjükbe. Az őrlés során idővel részben oxidálódnak, ami csökkenti az értéküket. Ezért nagyszerű és gyors megoldás a botmixer használata, amely másodpercek alatt ledarálja a lenmagot.

View this post on Instagram

A post shared by PP ZOZH POWER FOOD ÉLELMISZERES FÉNYKÉPES (@recepti1__sabri)

Ezt a trükköt az instagram profilján @recepti1__sabri mutatta be.

  1. Kanalazzuk a lenmagot a pengekupakba.
  2. Élelmiszerfóliával rögzítse az egészet.
  3. Futtassa a gépet magas fordulatszámon.
  4. Néhány másodperc múlva a lenmag tökéletesen őrölt lesz.

Érdekes felhasználása a turmixgépnek. Biztos, hogy ismeri őket?

Még mindig sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy olyan készülék, mint a turmixgép, milyen sokoldalúan használható. Amellett, hogy praktikus fagyasztott italok, turmixok, snackek vagy levesek készítéséhez, dióvajak készítéséhez is remekül használható. Csak turmixolja a dióféléket sima, bársonyos állagú péppé. VCsak egy erős turmixgépre van szükséged.

Kapcsolódó cikkek:

Nem kell 500 eurót költened egy konyhai robotgépre. Mindössze egy turmixgépre és egy sütőállványra van szükséged

Puha és zsenge szilvás sütemény, amely pillanatok alatt elkészül. Még keverőgépre sincs szükséged