Furcsa macskák rendetlenséget csinálnak a kertben. Dobj rájuk olyan dolgokat, amitől bűzlik. Ott többé nem fogod látni őket

A szomszéd macskája beszalad a kertedbe? Mit tegyünk, hogy legközelebb ne legyen az ingatlanon ez a vadállat?

A macska meglehetősen békés állat. De néha kissé furcsán tud viselkedni. Főleg, ha „macskaidegen” a kertedben. Nemcsak a „területedet” fogja a magáénak venni. Elkezdi vadászni benne a madarakat, felásni a talajt, és akkor nem lesz ott rasrlinka. Ezenkívül a macskaürülék az Ön tulajdonába kerül. Nem csak arról van szó, hogy koszosabb lesz a kertje, de sok macskakakában is előfordulhat a Toxoplasma gondii parazita, amely veszélyeztetheti a terhes nőket, gyerekeket és mindenkit, akinek legyengült immunrendszere van. Mit tehet tehát, hogy elkerülje a bajt?

Bad-kitty & Klára Nevečeralová bejegyzésében találsz néhány tanácsot, hogyan bánj a hívatlan macskavendégekkel a kertben. Bővebben a YouTube csatornán

Használjon hagymát

Válassza ki a betolakodó kedvenc helyeit, és használjon hagymát rájuk. Ennek az aromás zöldségnek a csípős illata komoly ütést jelent egy érzékeny macska orrára. Ezért elég, ha párszor észreveszi, és már nem lesz a kertben.

Használjon kávédarálót

Szereted a török ​​kávét? Ezek után ügyeljen arra, hogy ne dobja ki a maradék kávézaccot. Egyrészt olcsó műtrágyaként szolgál majd a „lakótársaknak”, de a hívatlan macskavendégek riasztószereként is bevált. Az elv ugyanaz, mint a hagymánál. Elég a kávézaccot a tányérokra, ösvényekre, ágyásokra kenni, ahol az állat tartózkodik, és megvárni, míg az aromás fegyver elvégzi a dolgát. A macska utálja a kávé szagát (ellentétben az emberekkel), és a vállára teszi a lábát.

Vegyél egy citrusfélét

Egyre hidegebb van kint, és kezdődik a citrusszezon. Használja ki, és ne dobja ki a citrom, mandarin, narancs vagy grapefruit összes héját. Kiszáríthatod, felhasználhatod és friss állapotukban azonnal a kertbe helyezheted. A citrusféléknek jellegzetes illata van, ami a macskák számára „szárat” jelent. Csak az kell, hogy a szomszéd macskája néhányszor összefusson velük, és ez jelentősen korlátozza látogatását.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche