Sokan úgy döntenek, hogy tavasszal metszik le a rózsákat, de érdemes nyár végén és kora ősszel is megtenni. Tekintse meg ennek a kezelésnek az előnyeit, és derítse ki, mely rózsafajtákat érdemes metszeni. A rózsák gyönyörűek lesznek a következő szezonban, és minden szomszéd érezni fog egy csipetnyi irigységet.

Fotó: shutterstock/OlgaPonomarenko

Gyakorlatilag mindenki, akinek van rózsa a kertjében, tudja, milyen fontos levágni őket. A kezelésnek köszönhetően a növények jó állapotban maradnak és fejlődnek. A szárak lerövidítésével nem veszítik el a magvak tápláló erejét, hanem új virágok létrehozására irányítják, amelyek sok kertész szemét tetszenek. Kiderült, hogy egyes fajtákat már szeptember elején metszeni kell. Akár a hónap közepéig sikeresen teljesítheted őket.

Milyen magasra kell vágni a rózsát? A kezelés a rózsa fajtájától függ

A rózsák nyár végi metszése nagyon fontos fejlődésük szempontjából. Ezenkívül rendszeresen ellenőriznie kell és el kell távolítania az elhervadt virágokat. A rózsavágás módja elsősorban a kertben található fajtától függ. Abban az esetben ágyas rózsa esetében az egész virágot le kell rövidíteni. Ha van mászórózsákamelyek többször virágoznak, távolítsa el a virágokat egy darab szárral és néhány levéllel együtt. A csak egyszer nyíló mászórózsáknál érdemes a talajtól 15-20 cm magasságban minden virágot levágni. A sokvirágú rózsáknál vágjuk le a hajtást néhány szál levéllel.

Hogyan ápolod a rózsákat tél előtt? Adjon nekik megfelelő védelmet

Egyre hűvösebbek a nappalok, ezért érdemes a rózsák megfelelő gondozásán gondolkodni, hogy az egész telet átvészeljék.

Először is érdemes a rózsákat tőzegkupacokkal, darált kéreggel vagy földdel védeni. Ez megvédi őket az alacsony hőmérséklettől. Érdekes módon, ha sok hó esik, az természetes szigetelést biztosít. Ne felejtse el letakarni a rózsákat november környékén, amikor már viszonylag alacsony a hőmérséklet. Tegye ezt a talaj fagyása előtt, de ne túl gyorsan, mert ez károsíthatja őket.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Tövis nélküli rózsának hívják. Ez az utolsó pillanat, hogy kiültessük a kertbe

Mikor kell átültetni a kerti rózsát? Mentsd el ezt a dátumot, és sok új bimbót fogsz látni tavasszal