Galéria az életért: nők százai buzdították a férfiakat véradásra

„Adj vért, és mindannyian nyerünk, beleértve te, a donor!” Ezt üzeni az a 400 nő, akik március 28-án a Nemzeti Arénában, a Románia-Fehéroroszország mérkőzésen megalakították a Galériát az Életért, a Donorium és a Román Labdarúgó-szövetséggel közösen végrehajtott, soha nem látott aktivációban. Abban az összefüggésben, amikor a romániai kórházakban akut vérhiány van, bár az igény nagy, és maga az adományozás is jótékony hatással van a donor egészségére, a nők életmentéshez vezető gesztusra akarták buzdítani a férfiakat. , hanem saját egészségük megőrzésére is. Fontos megjegyezni, hogy ez egy kettős győzelem, amiről kevesen tudnak.

A lelátón korábban kezdődött a bemutató, mint a pályán: az EURO 2024 selejtezőinek kezdete előtt a Galéria az Életért himnuszt énekelt. Az asszonyok ezért arra buzdították férjeiket, testvéreiket, fiaikat, hogy adományozzanak és hosszabbítsák meg életüket, hogy minél több közös pillanatot élvezhessenek. A galéria vezetője Gabriela Atanasov, a himnusz zeneszerzője, Horia Stan és Dani Ionescu mellett. A nők „Adományozd és mentsd meg” feliratú sálakat lobogtatva igazi galériához hasonló hangulatot teremtettek. A dalszövegeket a Nemzeti Aréna kockájára vetítették, így minden jelenlévő csatlakozhatott és énekelhetett. A kampányt az ügynökség készítette és valósította meg a v8.

„Az adományozásra való ösztönzés üzenetét más módon akartuk közvetíteni. Mindannyian tudjuk, hogy a kórházakban a betegeknek vérre van szükségük, de kevesen tudják, hogy a gesztus milyen sok előnnyel jár a donorok számára. Bár évente 5 alkalommal adományozhattak, ellentétben a nőkkel, akik évente 4 alkalommal tehetik meg, valójában a román férfiak távol tartják magukat az adományozó központoktól. A válogatott mérkőzés ideális alkalom volt arra, hogy férfiakból álló közönség legyen, és reméljük, hogy a Galéria az Életért meggyőzi őket, hogy menjenek el adományozni” – mondta Adina Stănescu, a v8 kreatív igazgatója.

A Román Labdarúgó-szövetséggel együttműködésben megvalósuló Donorium kampány célja, hogy minél több embert ösztönözzen a véradás szokására. Az adatok azt mutatják, hogy az országosan regisztrált összes halálozás 57 százalékát szív- és érrendszeri betegségek okozzák, a férfiak a leginkább érintettek, a véradás pedig csökkenti e problémák kialakulásának kockázatát. Ezen túlmenően a donor jobban figyelemmel kíséri egészségi állapotát, és klinikailag kiértékelik a donorközpontok minden egyes látogatása során. A Donorium alkalmazás innen tölthető le.

„Reméljük, hogy a Galéria az Életért energiája az egész stadionba eljutott, és örülünk, hogy Önökkel lehetünk ebben a létfontosságú ügyben. A labdarúgás és a véradás ügye között a Donorium által támogatott kapcsolat természetes, hiszen közös értékrendszeren találkozunk, és szeretnénk, ha a stadionok minden mérkőzésen olyan helyszínekké válnának, ahol a mozgósító dal mellett a galéria, a jó cselekedetekre való felhívás. Az FRF célja hosszú távú partnerségek kialakítása, amelyek révén a labdarúgás minden dimenziójában támogatni tudja a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseket, például a véradást” – mondta Florin Șari, az FRF közpolitikai és társadalmi felelősségvállalási menedzsere.

A sportvilág ennek a kampánynak kettős hatása van a közösségi médiában megjelenő támogató üzeneteken keresztül. A CSM Bukarest és a klub csapatai felerősítették az online kampányt, és a következő időszakban is támogatják a kezdeményezést, ezzel is hangsúlyozva a véradás szükségességét és az ilyen típusú aktiválások fontosságát.

„Örülünk, hogy ezt a kampányt lelkesedéssel fogadták. Mind a partnereink, mind a klubok és magánszemélyek, akikkel megkerestük, hogy üzenetünket a lehető legnagyobb közönséghez eljuttassuk, pozitívan reagáltak, és optimisták vagyunk ennek az erőfeszítésnek az eredményét illetően. A Donorium alkalmazásnak minden mobiltelefonon szerepelnie kell, hogy emlékeztessen minket az adományozás fontosságára, és hogy könnyen időzítsünk minket” – mondta Dragoș Mutașcu, a Smart Society Egyesület elnöke, a Donorium alapítója.

A Donoriumról

Az Okos Társadalom Egyesület által megvalósított Donorium szociális projekt célja, hogy 2025-ig megduplázza az adományozók számát azonos nevű pályázattal és lakossági nevelési kampányokkal. A Donorium alkalmazás valós időben összekapcsolja a transzfúziós központok igényeit a donorok elérhetőségével, és megkönnyíti a donorok és a központok közötti kommunikációt.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche