Gazdag epertermést szeretne? Adja nekik ezt az életelixírt a konyhából, és nagy bogyók áradatával fogják meghálálni.

Ha szamócatermesztésbe fogott, és idén különösen bőséges termést szeretne, akkor érdekelheti ez a természetes életelixír, amely jelentősen hozzájárulhat szamócatövényei egészséges és erőteljes növekedéséhez. Ez a házi készítmény közvetlenül a konyhából származó alapanyagok felhasználásával könnyen elkészíthető, gazdaságos és környezetbarát. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan készítse el ezt a csodaszert, és hogyan használja a maximális hatás érdekében.

A csodaszer elkészítése az eper számára

Amire szükséged lesz:

A friss élesztővel készült változathoz:

  • 1 kg friss élesztő
  • 5 liter víz
  • További 50 liter víz a hígításhoz

A szárított élesztővel készült változathoz:

  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • Egy kevés langyos víz, hogy az élesztő és a cukor feloldódjon.
  • Egy vödör víz a keverék hígításához.

Elkészítési eljárás:

Friss élesztő: Oldjunk fel 1 kg friss élesztőt 5 liter vízben. Ezután 0,5 liter keveréket hígítsunk fel 10 liter vízhez. Ennek a mennyiségnek körülbelül 10 eperfa növény öntözéséhez kell elegendőnek lennie. Szezononként kétszer trágyázzon.

Szárított élesztő: Keverjünk össze egy csomag szárított élesztőt 2 evőkanál cukorral, és oldjuk fel egy kevés langyos vízben. Ezután hígítsuk fel még több vízben (egy vödörben), és hagyjuk 2 órán át kelni. Használjuk úgy, hogy egy vízforralót megtöltünk vízzel, és 0,5 l oldatot adunk hozzá.

Egyéb lehetőségek a szamóca trágyázására:

Tejsavó: Ez a sajtkészítés mellékterméke értékes ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaz, amelyek elősegítik az eper növekedését.

Csalán csurgalékvíz: Töltsünk egy edényt csalánnal, öntsük fel esővízzel, hagyjuk néhány napig áztatni, majd keverjük meg. Használja 1:20 arányban vízzel hígítva.

Csirkeürülék: Folyékony formáját 0,5 l trágya és 10 l víz arányában használjuk, a keveréket 3 napig hagyjuk állni.

A készítmény felhasználása:

Alkalmazza ezt a természetes elixírt szezononként kétszer az eperre, hogy elősegítse a növekedést és az egészséget. Ne feledje, hogy a trágyázás mellett a megfelelő növényápolás is fontos, beleértve a rendszeres gyomlálást, a mulcsozást és a megfelelő öntözés biztosítását.

Csak 1 evőkanál minden egyes növény alá, és máris óriási szamócatermése lesz.

A trágyázás e természetes megközelítésével nemcsak egészségesebb növényekre, hanem nagy, lédús eper bőséges termésére is számíthat. Próbálja ki ezt az egyszerű receptet, és élvezze a termesztés örömét!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche