Gyakran ébredsz fel az éjszaka közepén? Így megszakítás nélkül fog aludni

A minőségi alvást semmi sem helyettesítheti. Ez a jó egészség és vitalitás egyik legfontosabb építőköve. Nem számít, milyen jól eszel és edz, ha megszakad az alvásod, és éjszaka felébredsz, soha nem érzed magad energikusnak. Ha a problémád az éjszakai ébredés, akkor ezt így tudod kiküszöbölni.

A minőségi alvás szükséges a szervezet és az agy regenerálódásához, az emlékek rendezésére is szolgál.
Feszültség

Ha környezete, kapcsolatai vagy munkája megterheli, alvása nem lesz nyugodt, és rendszeresen felébred éjszaka. És nehéz lesz elaludnod. Ennek az az oka, hogy bár elalszik a fáradtságtól, a stresszhormon kortizol magas szintje szó szerint felébreszti az alvásból, vagy ijesztő álmokat okoz. Tehát próbálja ki az esti meditációt, olyan technikákat, amelyek megnyugtatják elméjét és eltemethetik a stresszt. Az alvás sokkal összetettebb lesz.

Rossz emésztés

A mikrobióma egyensúlyhiánya valóban megzavarhatja az alvást. A kiegyensúlyozatlan mikrobiom a triptofán szerotoninná történő lebomlásával is küzd, ami befolyásolhatja az alvást. Ezért nem árt ügyelni a belek egészségére, a rendszeres székletre és a megfelelő rostbevitelre.

Rossz vércukor

A vércukorszint ingadozása katasztrofális alvást okoz. Az éjszakai túl gyakori ébredés a cukorbetegség jele is lehet. Nos, ennek nem kell olyan komolynak lennie. Lehet, hogy túl sok édességet eszel lefekvés előtt. A vércukorszint enyhén ingadozik a nap folyamán, de ha lefekvéskor jelentősen csökken, az befolyásolhatja az alvást. Hasonlóképpen, ha alacsony a vércukorszinted, nem fogsz jól aludni. Az optimális nappali étrend a pihentető éjszaka kulcsa.

Alkohol

A sok ivás nemcsak a hólyagot fogja felébreszteni. A vérben lévő alkoholról is szól, ami nem engedi jól aludni. Egy pohár bor késő este megnyugtat, de az alkohol, különösen, ha a lefekvés előtt négy órán belül fogyasztja, megzavarhatja az alvást. Bár lehet, hogy úgy alszol, mint egy fatörzs, a tested nem fog pihenni, reggelente energiaminimálisan ébredsz és ébredsz.

Máj probléma

Ha az alvási problémák továbbra is fennállnak, és éjszaka felébred a megfelelő étrend és hangulat ellenére, akkor a probléma a májban lehet. Ez a szerv felelős a melatonin anyagcseréért, ami kulcsfontosságú az alvás-ébrenlét ciklusban. Ha a megszakított alváson kívül egyéb tünetei is vannak, mint például bőrviszketés, étvágytalanság vagy érzékenység a máj területén, forduljon orvosához. A problémák korai felismerése javítja az alvást, és akár az életét is megmentheti.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche