Az ápolt és sima kezek sokunk álma. Megújíthatod őket anélkül, hogy elhagynád az otthonodat. Néhány összetevővel intenzíven hidratált és egészséges kinézetű lesz a kezed. Ráadásul fiatalabbnak fognak tűnni.

A kezeket gyakran a névjegyünknek tekintik, ezért érdemes megfelelően ápolni őket. Mindössze néhány összetevőre van szükség ahhoz, hogy visszaállítsuk az egészséges és fiatalos megjelenést.

Házi gyógymódok a szép kezekért. Próbálja ki a tejes vagy joghurtos borogatást

Ha gyorsan és hatékonyan szeretnéd regenerálni a kezed bőrét, és egyúttal megfiatalítani a megjelenését, mindenképpen próbálj ki néhány házi hidratáló krémet. Mindössze néhány könnyen beszerezhető termékre van szükséged, amelyek valószínűleg már vannak otthon. Többek között a tejes vagy natúr joghurtos borogatásnak lehet a legjótékonyabb hatása. A méz hozzáadása a tejhez vagy a joghurthoz szintén hatásos. A méz antibakteriális és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik..

A vitaminkenőcsök mélyen hidratálják a száraz bőrt. Ugyanakkor megfiatalítják azt.

A vitaminkenőcsök a kézbőr regenerálására és fiatalítására is jó megoldást jelentenek. A legjobb megoldás az A-vitamint tartalmazó kenőcs, amely számos értékes tulajdonsággal rendelkezik a bőr számára. Az A-vitamin jótékony hatással van a bőr hidratálására és regenerálódására. A test más, táplálásra szoruló részein is használhatod.

A maszkok, krémek és kenőcsök elengedhetetlenek, de ne feledkezzünk meg a rendszeres hámlasztásról sem. A hámlasztás kisimítja a kéz bőrét.

A rendszeres bőrhámlasztás az otthoni ápolás elengedhetetlen része. Nem kell a drogériában megvenned ezt a fajta terméket, mert otthon is könnyen elkészítheted. Az egyik legnépszerűbb házi peeling az olívaolaj és a kávézacc kombinációja. A cukor, az olaj és a méz keveréke szintén jó hámlasztást biztosít. Egyszerűen dörzsölje ezt a peelinget a keze bőrébe, és finoman masszírozza 3-4 percig. Ezután öblítse le langyos vízzel, és kenje be krémmel vagy kenőccsel.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan fiatalítsuk meg a kezünket? Az otthoni gyógymód azonnali eredményt hoz

Olcsó és gyors módszerek a száraz kezek kezelésére. Regeneráló kezelések, amelyeket otthon is könnyen elvégezhetsz