Gyors ebéd egy serpenyőből: A krumplipüré alatt sült hús isteni ízű

Források: ,

Gyors ebéd egy serpenyőből

Ez a sült sós pite nem csak finom, de nagyon gyors is. Először kását és darált húst kell főznie, de ha ezekből az ételekből maradt valamelyik tegnapról, akkor a francia hachis parmentier vagy az angol juhásztorta elkészítése pofonegyszerű.

.

Forrás: Youtube

Pásztorpite vagy házikó, vagy hash

Régi, a brit irodalomban is többször emlegetett receptről van szó, és az biztos, hogy az angolok már a 18. században élvezték az úgynevezett shepherd’s vagy cottager’s pie-t. Ezzel egy időben megjelenik az Antoine-Augustin Parmentierről elnevezett Hachis Parmentier, amely nagyon apró darabokra vágott birkahúst használ.

Az angolok juhhúst is használnak a pásztorpite esetében, a hasonló házikó pedig általában darált marhahúsból készül. A hús hagymán és sütésből származó szósszal készül, a kupak mindig burgonyapüré. Az angol változatban is gyakran szerepelnek zöldségek. Ez lehet csak borsó vagy borsó sárgarépával.

Vegyük észre, hogy a francia „Hachis”-ból valószínűleg az angol „hash” és a cseh hashé született, amelyek ma már csak régebbi szakácskönyvekben találhatók meg.

Hogyan tálaljuk a sült süteményt?

A sült ételek gyakran nagyon ízletesek, de a kiszerelésük rosszabb. Ennél a sós süteménynél választhatunk dekoratívabb lehetőséget is, ahol tortadíszítéssel szórjuk meg a burgonyapürét. A kása kupakjai sütés közben gyönyörű aranyszínűvé válnak, és az étel sokkal jobban fog kinézni a tányéron.

De ha nem akarja megkockáztatni, hogy a sütemény szétessen a tányéron, süssön kis tepsiben minden ebédlőhöz külön-külön adagokat.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche