Gyors tippek a hangulat javításához ősszel. Minden egyes napodat ők csinálták

Az ősz a színek évszaka, de rövidebb napokat, sokak számára a rossz hangulat és a melankólia időszakát is jelenti. Mintha az életből hiányozna az öröm. És nem is kell. Bár az évszakok átmenete nehéz a psziché számára, segíthetsz magadon, és egy cseppet sem veszíthetsz el a jó hangulatodból.

Csak 5 perc érzékszervi séta elegendő, és a hangulatod javul.
Menj a természetbe impulzusokért

Érzékszervi sétának hívják. Hallgasd a madarakat, a gallyak ropogását, a levelek susogását. A fákat is megérintheti, bőrén érezheti a szelet, minden érzékszervével érzékelheti a természetet. Meglátod milyen szép. És ez elég. A Journal of Positive Psychology folyóiratban megjelent kutatás kimutatta, hogy mindössze 5 perc egy ilyen séta elegendő a hangulat javításához. Olyan keveset, és nem kell órákon át aggódnod a kellemetlen érzések miatt a lelkedben.

Mutasd meg szereteted és ragaszkodásod

Tetszeni valakinek annyit jelent, mint magadnak tetszeni. Próbáld ki a gyakorlatban. Egy borongós őszi napon készíts egy listát öt olyan dologból, amivel boldoggá tehetsz egy másik embert. Sonja Lyubomirska és a Kaliforniai Egyetemen dolgozó csapata úgy találta, hogy a szeretet öt gesztusa tökéletes szám ahhoz, hogy teljesen megváltoztassa a hangulatát. Ez lehet bók, ajándék, amit valakinek adsz, dicséret vagy díj. Bármi, ami mást boldoggá tesz. A végén látni fogod, hogyan változott a napod.

Legyen szeptember az új január

Gretchen Rubin író és motivátor világosan beszél. Szeptember egy új lehetőség. Véget ér a nyár, de kezdődik az az időszak, ami alatt sokat változtathatsz az életeden. Jövő nyárra lefogyhat, alakot változtathat, új nyelvet tanulhat, munkát találhat. Kezdje újra a szeptembert, és lelkesedést ad, és javítja a hangulatot. Ezen kívül megtesz valamit magadért. A kellemetlen lépet a nyár végi érzés jellemzi. Mintha valaminek vége szakadna. De ha a végét egy új kezdetté változtatja, akkor gyönyörű lelkesedés marad.

Elmélkedik

A Wake Forest Egyetem Orvostudományi Karának Neurobiológiai Központja arra a következtetésre jutott, hogy az ősz az ideális időszak a meditáció megkezdésére. Meddig? Mindössze napi 20 perc kell, és gyakorlatilag teljesen kiküszöbölöd az őszi depresszió kockázatát. És ehhez nem kell semmi. Csak 20 perc nyugodt és koncentrált légzés. Az ősz már nem olyan időszak lesz, amikor reggel rossz hangulattal ébredsz. Ez egy olyan időszak lesz, amely alatt szó szerint virágozhatsz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche