Gyümölcslegyek tanyáznak a konyhádban? A tisztítás, a vegyszerek és a bevált csapdák elűzik őket

Az Octomilks vagy a szőlőlegyek lehetnek aprók, de annál bosszantóbbak. Az érlelő gyümölcs édes illata vonzza őket, de nem vetik meg a zöldségeket, pékárut vagy a konyhai maradékot sem. Bár ártalmatlanok, egyáltalán nem egyszerű kiűzni őket a lakásból, mert nagyon gyorsan elszaporodnak. Azonban semmi sem lehetetlen. Olvassa el tippjeinket, hogyan szabadulhat meg gyorsan a gyümölcskedvelőktől.

Az Octomitejeknek jó szaglásuk van, és vonzódnak az édes-savanyúhoz. Ezért a konyhapulton heverő el nem vett kosarat vagy túlérett barackot meghívónak tekintik a lakásába. Hátránya, hogy nagyon gyorsan szaporodnak. Néhány órán belül a konyhája invázióval nézhet szembe. Azonnal lerakják a tojásaikat a túlérett gyümölcsbe (ezáltal felgyorsul a rothadás), és néhány óra alatt elfoglalhatják lakását. Szóval hogyan lehet megszabadulni tőlük?

A tisztítással kezdődik

Mivel a gyümölcslegyeket elsősorban a különféle gyümölcsök, zöldségek, italok vagy ételmaradékok vonzzák, mint táplálékforrást és tojásrakási környezetet, távolíts el tőlük mindent, amit élvezhetnének, vagy ahol szaporodhatnának. Gondosan tisztítson meg minden ételt a hűtőszekrényben, ne hagyja sokáig fedetlenül az italokat. Ha bizonyos gyümölcsfajták, például a banán nem fér be a hűtőbe, próbáljunk meg ne vásárolni belőlük túl sokat, vagy ha lehet, tartsuk zacskóban vagy zárt dobozban.

Minden nap vegye ki az alomdobozt, és rendszeresen mossa ki. Ugyanez vonatkozik a mosogatóban lévő hulladékra is, amelyet gyakran kell tisztítani, mert ott is megbújnak és elszaporodnak a gyümölcslegyek.

Ezenkívül soha ne hagyjon üres poharakat vagy üres dobozokat és palackokat az asztalon vagy a konyhában. A használt poharakat mindig azonnal öblítse ki, mielőtt a mosogatóba vagy a mosogatógépbe tenné.

Használjon porszívót

Bár a porszívó nem szabadít meg a gyümölcskedvelőktől, hatékony gyors elsősegély, amelyet rovarbaleset esetén értékelni fog. Tegyen egy darab rothadt gyümölcsöt egy tányérra, várja meg, amíg a gyümölcslegyek repülni kezdenek, és amint az egész nyáj leül enni, dúsítsa meg őket közvetlenül a levegőben. Az Octomils lassan repül, és esélyük sincs a porszívó húzásával szemben.

Állíts csapdát

Ha továbbra sem tud megszabadulni a legyektől, és folyamatosan megjelennek, érdemes maradékcsapdákat felállítani a konyhában, amelyek folyamatosan eltávolítják a legyeket, amint kikelnek a tojásból, vagy kívülről berepülnek. Gyümölcslégyfogó vagy gyümölcslégycsapda is rendelkezésre áll. Az elkapók előnye, hogy pilóta nélküliek. Csalioldattal szállítják őket, és legalább egy hónapig bírják a legyek fogását.

Házi készítésű csapda gyümölcslegyeknek

Ha szeretné, saját maga is kipróbálhat házi készítésű pasztát gyümölcslegyeknek. Tegyünk egy túlérett gyümölcsöt, például banánt egy tálba, vagy öntsünk bele egy kis bort, és fedjünk le mindent átlátszó fóliával, és óvatosan szúrjunk bele néhány lyukat (esetleg villával). Az Octomilks ekkor bejut, de kifelé nem.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche