Ha a lakásodban rosszul vannak a szobák, akkor tönkreteszed őket, és magadnak is ártasz. Hová tegyük őket?

A szobanövények kellemes és nélkülözhetetlen kiegészítői minden otthonnak. Tudja, hogy hol helyezze el őket? Mind a takarító szakemberek, mind a kertészek, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen, tanácsot adnak Önnek.

Hová helyezzünk szobanövényeket a lakásban?

Gyakran már a vásárláskor van egy elképzelésünk arról, hogy hova szeretnénk elhelyezni egy növényt, de ez nem mindig jön össze. Nem elég, hogy a növény nő, de előfordulhat, hogy elkezd útban lenni, valamilyen okból nem illik bele, vagy kiderül, hogy alábecsültük a körülményeket. Hogyan kezeljük a virágokat otthonunkban.

Nézd meg a videóban, mit mondanak a „rend királynői” az élő és a szárított virágokról egyaránt:

A virágok elhelyezését az otthonban több szempontból is lehet vizsgálni. A videóban szereplő színészek nemcsak a növényekkel kapcsolatos érdekességekre hívják fel a figyelmet, hanem arra is, hogy a mérgező vagy túlságosan bódító hatású virágok elhelyezése okozhat-e problémát – akár gyerekek, akár háziállatok vannak a közelükben. Sok szobanövény levágott vagy letört gallyból latexet is választ ki, ami tejnek tűnik, de irritálhatja a bőrt. Még ezeket a meglehetősen gyakori növényeket sem szabad kíváncsi gyerekek szeme láttára hagyni. Nem feltétlenül kell megszabadulni ezektől a növényektől. Csak helyezze őket olyan helyre, ahol jobban láthatja őket, vagy olyan helyre, ahol kevésbé hozzáférhetőek.

Ne feledkezzen meg a szobanövények igényeiről sem

A növényeket mindenképpen kiválaszthatod megjelenésük, mérgező vagy igénytelenségük alapján, de a lényeg, hogy olyan körülmények közé helyezd őket, amelyek megfelelnek nekik. Általánosságban feloszthatjuk a növényeket olyanokra, amelyek közvetlen napsütést igényelnek, olyanokra, amelyek szeretik a szórt fényt, és olyanokra, amelyek viszonylag kevés fényt tolerálnak (de természetes fény nélkül egy fekete sarokban semmi sem marad életben). Bár a nappali trendek helyett dzsungeles fotók bizonyára vonzóak, egy nagy, lélegzetelállító szoliter sokkal fenségesebben, visszafogottabban és rendezettebben mutat. Szerezzünk a növénynek egy szép cserépfedőt, és ne féljünk a szokatlan kombinációktól sem. A nagy levelű növények mutatósnak tűnnek – egy óriási kaktusz például minimalista és teljesen igénytelen. Ne félj a nagy növényektől, az óriási levelektől vagy a magas pálmáktól.

Télen a hőforrást vagy a huzatot is szem előtt kell tartanod. A növények növelhetik a páratartalmat is egy adott helyen, ami egyeseknél nem feltétlenül kívánatos.

Vigyázzon a vágott virágokkal és gyümölcsökkel

Ne feledje azt sem, hogy a vágott virágokat nem szabad a gyümölcstál közelébe tenni. Sok gyümölcs, például az alma, a banán, de a paradicsom is etilént, ma már helyesen eténnek nevezik, bocsát ki érés közben. Ez az anyag természetes módon teszi lehetővé az érést, ezért adják hozzá az éretlen zöldségekhez vagy gyümölcsökhöz. Az etilén azonban a virág érését is befolyásolja. Így az érett gyümölcsök hátrányosan befolyásolhatják a közvetlen közelükben elhelyezett vágott virágokat.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche