Nyálkás a sonkád, amit most vettél? Néha nem az eladó hibája, hanem a miénk. Ha nem akarod, hogy gyorsan megromoljon, ismerned kell néhány hasznos szabályt a termékek hűtőben való tárolására.

Nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően tárolni a termékeket a hűtőben. Ez sajnos a pénztárcánkat is sújtja, mert az élelmiszerek sokkal gyorsabban megromlanak, és kénytelenek leszünk kidobni az élelmiszert. Csak néhány hasznos szabályt kell bevezetnünk, hogy ezen változtassunk.

Miről lehet tudni, hogy egy sonka nem friss? Kerüld azt, amelyiknek nyálkás az állaga.

A füstölt húsok általában nyálkásamikor a bennük lévő zsírok oxidálódni kezdenek.amikor a levegő oxigénjének kiteszik. Ennek hatására a kolbász felülete enyhén nedves lesz, és ragacsos, nyálkás kinézetűvé válik. Ez annak a jele, hogy a sonka kezd megromlani. és lehet, hogy már nem alkalmas a fogyasztásra.

Mi a legjobb módja a felvágottak tárolásának? Minden a típustól függ

A gyártási eljárástól és az eltarthatósági időtől függően. a füstölt húsokat különböző módon tárolják. Sok hosszan érlelt és száraz pácolt húst nem kell hűtőben tárolni. Felakaszthatók a kamrában, ha az elég hűvös és száraz ahhoz, hogy ne penészedjenek.

Füstölt húsok a hűtőszekrényben tárolva kiszáradhat és megkeményedhet. Ennek megelőzése érdekében, jó ötlet, ha pergamenpapírba csomagoljuk őket, vagy műanyag, levegővel teli tárolóedényekbe tesszük.. Kerüljük a műanyag zacskókban való tárolást, mivel ez nyálkássá teheti a felületet, és penészedést okozhat.

Hogyan tároljuk az apróra vágott felvágottakat a hűtőben? Van néhány szabály

Frissen szeletelt felvágottak a rövid eltarthatósági idővel rendelkezőket a legjobban a szorosan lezárt üvegedényekbena levegő és a szagok átjutásának megakadályozása érdekében. Az ajánlott tárolási hőmérséklet 4º és 7º C között van. Célszerű a megvásárolt füstölt húsok mennyiségét a tényleges szükséglethez igazítani, hogy elkerülhető legyen a hűtőben való hosszabb tárolás. Az ilyen felvágottakat három-öt napon belül el kell fogyasztani. Ilyen helyzetekben nagyon hasznos lehet a „vásárolj kevesebbet, de gyakrabban” elv.

Kapcsolódó cikkek:

Ahelyett, hogy kidobnád őket, fedd le a burgonyahéjat vízzel. A legjobb kertészek büszkék lesznek erre a trükkre

Banánok barna foltok nélkül akár 15 napig. A sima víz segít