Ha ezt a szimbólumot találta a címkén, figyeljen oda

Biztos, hogy helyesen olvassa el a szimbólumokat a ruhacímkén? És tudod, hogy a különböző anyagok milyen programokat, kezeléseket igényelnek? A közelmúltban a kerék szimbóluma elkezdett megjelenni a ruházati címkéken. Néha ez a szimbólum önmagában áll, máskor vesszővel egészül ki az egyik negyedben. Elmagyarázzuk Önnek, mit jelentenek az egyes szimbólumok.

Modern mosógépek, több mint tíz program

Ön azok közé tartozik, akik új készülék kiválasztásakor elolvasták a mosási programokat, és lenyűgözött a változatosságuk? És milyen érzés pár hét után? A ruhaneműt színek szerint válogatja, kiválasztja a negyvenet vagy hatvanat és egy programot, amelyet gyakorlatilag mindig használ.

Ügyeljen azonban arra, hogy egyre gyakrabban jelennek meg a piacon a speciális megközelítést igénylő anyagok, és nem szeretik a szokásos módon mosni más felsőruházattal. Vagy inkább nem fog tetszeni a mosás eredménye.

Kerék szimbólum

Az üres kerék szimbólum egy viszonylag új kiegészítője a ruházati címkéknek. Vegytisztítást jelent (csak vegytisztítás). Az így megjelölt ruhákat vegytisztítóba kell vinni, és semmiképpen ne próbálja meg otthon kimosni, még akkor sem, ha kézzel vagy hideg vízben mossa ki. A vegytisztítás általában ajánlott csipkével, gyöngysorral vagy bármilyen festett anyaggal díszített báli ruhákhoz. A vegytisztítás az egyetlen módja a bőrből, gyapjúból, szőrméből, selyemből vagy velúrból készült ruhák tisztításának.

Hogyan működik a vegytisztítás

A vegyi tisztításhoz szintetikus, nem gyúlékony oldószereket és speciális vegyszereket használnak. A szennyeződéseket eltávolítják, de az anyag nem sérült. A ruha formája és színe megmarad.

A kerék szimbólumok típusai

Kerék egy vonallal a jobb felső sarokban – vegytisztítás, de gőz nélkül.
Kerék vonallal a jobb alsó sarokban – alacsony hőmérsékletű vegytisztítás.
Kör vonallal a bal felső sarokban – száraz tisztítás minimális nedvességgel.
Kör vonallal a bal alsó sarokban – száraz tisztítás rövid ciklussal.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche