Ha így teszel, a régi és kemény kenyér azonnal puha és friss lesz, és azonnal fogyasztható lesz.

A friss kenyér kívülről gyönyörűen ropogós, belülről pedig puha és bolyhos. Ha azonban másnapig tárolod, ezek a tulajdonságok kezdenek eltűnni. A tészta megkeményedik, és csak zsemlemorzsának vagy állateledelnek alkalmas.

Tippek a kenyér ropogós és pelyhes állagának visszaállításához:

A sütő

Melegítse elő a sütőt 150 °C-ra. Ha a kenyérhéj kemény, ecseteljük meg egy kis vízzel, vagy enyhén permetezzük le vízzel. Csomagolja a kenyeret fóliába, hogy megakadályozza a gőz kiszivárgását és megőrizze a nedvességet. Most tegyük be a sütőbe, és melegítsük körülbelül 5-15 percig. A melegítés hosszát szabályozni kell, mivel ez függ a sütőbe tett kenyér keménységétől és a méretétől is. Ha a kéreg túl puha és nedves, nyissa ki a fóliát a tetejéről, és melegítse újra a kenyeret további 5 percig. Alternatív megoldásként addig sütjük, amíg a kéreg kissé ropogós nem lesz.

Mikrohullámú sütő

Tegyen egy kis darab kenyeret a sütőbe egy csésze vízzel. Kapcsolja be a sütőt 15-20 másodpercre. A kenyér ekkor puhább és puhább lesz, mivel a víz a melegedés során elpárolog.

Pot

Ha nincs párolóedénye, használhat hagyományos konyhai eszközöket is. Vegyünk egy olyan edényt, amelybe befér egy szűrő. Öntsünk egy kis vizet a fazékba, és forraljuk fel. Ezután kapcsolja ki és vegye le a tűzről. Helyezze a szűrőt a fazékba úgy, hogy ne merüljön el a vízben, hanem a víz éppen alatta legyen. Helyezze a tésztát a szűrőbe, és fedje le a fedővel. Néhány perc múlva a tészta ismét puha lesz.

A felmelegített tésztát azonnal fogyasszuk el, mert utána megkeményedik. A tészta legfeljebb néhány órán át eltartható.

Ha úgy dönt, hogy a pékárut a fagyasztóban tartja, hogy hosszabb ideig frissebb és kevésbé penészes maradjon, tegye műanyag zacskóba vagy csomagolja be fóliába, és tegye a fagyasztóba. Az így tárolt süteményeket 1 hónapon belül fel kell használni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche