Ha ilyesmit teszel a kávédba, akkor feleslegesen iszod. Sok szlovák ezt csinálja.

A kávé segít felébredni és jó energiával kezdeni a napot. Ezért választjuk reggelente leggyakrabban ezt az italt. Van azonban egy összetevő, amely teljesen negligálja a tulajdonságait. Győződj meg róla, hogy nem használod! Esetleg lemondhatnál róla?

Fekete, erős és édes? Ha ez az ideális kávé, akkor az utolsó jelző nélkül sokkal jobb lenne az egészségednek. Érdemes tisztában lenni a cukor kávéban való használatának következményeivel.

Reggeli rituálé

Kávét iszunk az ízért, de az élénkítésért is. Azért működik így, mert koffeint tartalmaz, ami serkenti az idegrendszert. Ez fokozza a koncentrációt, és csökkenti a reggeli fáradtság és álmosság érzését. És panaszkodott már arra, hogy a kávénak nincs ilyen hatása? Pedig még fordítva is volt, és ezután az ital után egyszerűen szükséged lenne egy szundira….. Pontosan ez lehet a cukorhasználat következménye.

Nincsenek fehér kristályok

A cukor megváltoztatja a kávé kalóriaértékét, de nem csak azt. Ez az adalékanyag emeli a vércukorszintet is. A hirtelen emelkedés hatására a hasnyálmirigy keményen dolgozik, és nagy adag inzulint szabadít fel. Hatására a szervezetben a cukorkoncentráció gyorsan csökken. Ez a folyamat okozza az álmosság és a fáradtság érzését az édesített kis fekete ital után. Ezeknek a hatásoknak a súlyossága változó lehet, mert minél több cukrot tartalmaz a kávé, annál erősebbek.

Miért álmosság

Észrevetted, hogy a kávétól nem leszel álmos, hanem épp ellenkezőleg? Ne gondolja, hogy a koffein nem hat önre, és főznie kell még egy csészével. Próbáld ki, hogy cukor nélkül iszod a kávét. Ha nem szereted a jellegzetes keserűséget, akkor xilittel vagy eritrollal enyhítheted. A méz is lehet cukorhelyettesítő, mivel nem okoz hirtelen vércukorszint-csökkenést. A probléma azonban az, hogy eléggé megváltoztatja a kávé ízét. A legjobb megoldás? Mint mindig, most is egyszerű. Fekete kávé adalékanyagok nélkül.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche