Ha megvannak ezek a szokásaid, gyorsabban fogsz öregedni, mint mások

Az egészségtelen szokások sok ember számára mindennapos kísértést és belső harcot jelentenek. Persze időnként apró bűnökbe is bele kell bocsátkozni. Egyes szokások azonban károsítják egészségünket és befolyásolják fiatalságunk megőrzését. Szóval mit kell kerülni?

Az egészségtelen szokások mindannyiunkra hatással vannak. Még a nagyon higiénikus életmódot folytató emberek is gyakran beismerik, hogy kis mértékben eltérnek szabályaiktól. Ez teljesen normális. Az emberek nem robotok, sőt az erősen elrendelt fegyelem néha megtéveszt bennünket. Ilyen esetben semmiképpen sem szabad magunkat hibáztatni és aggódni.

Mindenki megérdemli a kis bűneit. Ilyenek lehetnek például a napi étrendtől való eltérések, edzések vagy különféle kisebb szenvedélyek, stimulánsok. Vannak azonban olyan szokások, amelyek hosszú ideig fennállva hatékonyan ellophatják fiatalságunkat! Szóval mit kell kerülni? Valójában elég néhány káros szokás megszüntetése.

A tévézés és a mozgásszegény életmód ellopja fiatalságunkat

Ausztrál tudósok szerint minden tévénézés 22 perccel megrövidítheti az életünket. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen átlagosan napi hat órát töltenek tévé, számítógép vagy okostelefon képernyője előtt, rövidebb életet élnek. A szakértők azt mondják, hogy az ilyen embereknél a halál akár öt évvel gyorsabban következett be, mint azoknál, akik napi rendszerességgel kerülték ezt a szórakozási formát.

Emellett az életvitelünk minden bizonnyal nagy hatással van az élethosszra és a fiatalság megőrzésére. Köztudott, hogy a túlnyomórészt mozgásszegény életmódot folytató emberek sokkal fogékonyabbak a különböző típusú rákokra, szív- és érrendszeri betegségekre és súlyos veseproblémákra. Ezért rendkívül fontos, hogy ne feledkezzünk meg a napi fizikai aktivitásról. Nem kell rögtön az edzőteremben gyakorolni, de elég egy séta vagy egy gyengéd otthoni testmozgás.

Az alacsony hőmérsékleten való tartózkodás lassítja az öregedési folyamatot?

Különböző szakértők szerint a magas belső hőmérséklet egyáltalán nem tesz jót egészségünknek. Szerintük a túl meleg hőmérséklet kiszáradhat és gyulladásossá teheti a bőrt. Tehát, ha gyakran túlzásba viszi a fűtés bekapcsolását otthonában, teste sajnos sokkal gyorsabban tud ráncosodni. Ne feledje, hogy a torok és az orr nyálkahártyája is szenvedhet, ha a környezet hőmérséklete rendszeresen emelkedik. Ez betegségekhez kapcsolódik. Azt is jó tudni, hogy a túlzott páratartalom a helyiségben szintén nem előnyös a szervezet számára. Tehát ha tovább szeretne fiatal maradni, akkor állandó, kissé csökkentett hőmérsékleten kell maradnia.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche