A nyaralási utazás feltartóztathatatlanul közeledik, ezért lelkesen tervezed az útitervet a nevezetes helyekre, és azon gondolkodsz, mit pakolj a bőröndödbe vagy a hátizsákodba. Otthonának felkészítése a háztartás tagjainak távollétére ugyanilyen alapos elemzést igényel. Ez egyszerre biztonsági és megtakarítási kérdés. Mit kell kihúzni a konnektorból a nyaralás előtt? Ne hagyjon figyelmen kívül olyan készülékeket, amelyek még készenléti üzemmódban is fogyasztanak energiát.

Tartsa biztonságban otthonát, amíg távol van

Vannak, akik az elutazás előtti zűrzavar és figyelemelterelés miatt megfeledkeznek róla, mások felesleges nyűgnek tartják. Eközben van legalább néhány fontos ok, amiért ajánlott kikapcsolni a legtöbb elektronikus eszközt a nyaralás előtt.

  • Először is – a takarékosság. Arra azonban nem mindenki emlékszik, hogy sok készülék még készenléti üzemmódban is fogyaszt áramot. Miért hagyja őket készenléti állapotban, ha néhány napra vagy hétre elhagyja otthonát? Ez csak egy olyan plusz költsége a nyaralásnak, amit kevesen vesznek észre vagy érzékelnek ilyen szempontból.
  • Másodszor, a biztonság. Mindenféle dolog történhet a távollétünkben. Áramkimaradások, rövidzárlatok vagy heves viharok. Ahogy a híres mondás tartja: az óvatosság mindig biztonságos. Szélsőséges esetekben rövidzárlatok és tüzek is előfordulhatnak, és ezek ismerete teljesen elveszi a nyaralás élvezetét, és problémákat okozhat.

Mit húzzunk ki a konnektorból nyaralás előtt?

Az otthon hagyott eszközök túlnyomó többségét ki kell húzni a konnektorból. Először a tévére, a számítógépre, a nyomtatóra, a szkennerre, a WiFi routerre, a játékkonzolra és a számítógépre koncentráljon.. Az eszközön világító LED-ek jelzik, hogy az áramfogyasztás még mindig tart. Talán viszonylag kevés, de minek pazaroljuk az erőforrásokat, ha amúgy is ilyen messze vagyunk?

Ne feledkezzünk meg a konyháról és a fürdőszobáról sem. A mosógépet, szárítógépet, vízmelegítőt, mosogatógépet, mikrohullámú sütőt vagy vízforralót ne dugjuk konnektorba, amíg távol vagyunk. Koncentráljunk az apróságokra. Ha bármelyik töltők otthon hagyja, győződjön meg róla, hogy nincsenek feleslegesen bedugva. Hasonlóképpen, a hosszabbító kábelek minden elektronikus eszközzel felesleges áramveszteséget okoznak, ha bedugják egy konnektorba.

Hűtőszekrény ünnepi üzemmódban

A hűtőszekrény egy olyan készülék, amelynek állandóan működnie kell ahhoz, hogy megfelelően működjön.. Az energiafogyasztást azonban minimalizálhatjuk. Ne készítsünk nagy élelmiszer-készletet indulás előtt, és ne próbáljuk meg elfogyasztani a már összegyűjtött élelmiszert. Minél kevesebb dolog marad a polcokon, annál hatékonyabban fog működni a hűtőszekrény, anélkül, hogy megnövelné a beállított hőmérséklet fenntartásához szükséges áram mennyiségét egy terhelt készülék.

Csak akkor kapcsolja ki, ha sikerült az összes élelmiszert elfogyasztania. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy a kikapcsolt hűtőszekrény ajtaját résnyire nyitva hagyja a jó szellőzés érdekében.

Tanácsok a problémás készülékekhez

Előfordul, hogy egyes készülékek kikapcsolására nincs egyszerű megközelítés. Ez történik például a sütővel vagy a főzőlappal. Ilyen helyzetben ajánlott kikapcsolni azoknak az elektromos áramköröknek a biztosítékait, amelyek működésére a nyaralás alatt nincs szükség.

Mint azt könnyen kitalálhatja, csak azt az áramkört hagyjuk bekapcsolva, amely a hűtőszekrény működéséért felel.és a biztonság javítására használt berendezéseket – riasztás és felügyelet.

Kapcsolódó cikkek:

Szeretne kényelmesen utazni? Ezekre a repülőgépülésekre figyelj

Kipróbáltál egy népszerű poggyásztrükköt. Nem engedték fel a gépre, és kihívták a rendőrséget.