A savanyítás már régóta kedvelt a házi feldolgozók körében. Bár a legnépszerűbb savanyúság az uborka, sok más zöldség és gyümölcs is sikeresen savanyítható otthon. Biztonságos és jó minőségű savanyúságokat készíthetünk, amelyeknek sokféle íze lehet.

Ezek a házi készítésű édes és fanyar savanyúságok olyanok, mint a mennyország a szádban! Ez egy gyors és egyszerű hűtőszekrényben készíthető savanyúság recept, amellyel egy kis adag friss, kellemes ízű uborkát készíthetsz. Burgerekhez és szendvicsekhez adható, vagy egyenesen az üvegből fogyasztható! A szomszédok kérdezősködni fognak erről a receptről.

Készítse el a legjobb édes és fűszeres savanyúságot ezzel a gyors és egyszerű recepttel.

Először vágjuk az uborkát a kívánt formára. Én szeretem egészben hagyni az uborkát, de lehet hosszúkás szeleteket is készíteni. A piros csípős paprika hosszában készítsünk egy szeletet. Ez lehetővé teszi, hogy a fűszerek behatoljanak a páclébe és a savanyúságba. Tegye az uborkát, a csípős paprikát, a zúzott fokhagymát, a mustárt és a fekete borsot üvegekbe. Óvatosan öntse a forró páclét az uborkára.

Milyen egyéb hozzávalókat adhatok még hozzá?

Ha különböző ízeket szeretnél kipróbálni, próbálj hozzá friss sárgarépát, hagymát, paprikát és retket. A fűszerekkel kísérletezhet. például köménnyel, szegfűszeggel, fahéjrudakkal és más pácoló fűszerekkel.

Kedvenc nyári csemegém a mézes pácban pácolt uborka is. A családom őrülten rajong érte.

Az uborkát úgy vágd fel, ahogy szereted, ha extra zöldségeket használsz, azokat is vágd fel, hogy beférjenek az üvegekbe. Sózd meg az uborkákat, és tedd félre. Keverjük össze az ecetet, a vizet és a mézet, lehet, hogy egy evőkanál vagy több kell a sós léhez. Ezután tegyük az uborkákat üvegekbe, és adjunk mindegyik üvegbe friss kaprot, egy szelet lime-ot és egy gerezd fokhagymát. Öntsük a sós páclét az üvegekbe, hogy teljesen ellepje az uborkát. Tálalás előtt 24 órán át hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben.

Kapcsolódó cikkek:

A savanyított sárgarépa receptje. Az uborkának nincs esélye ellene

Egy ősi savanyúság recept a nagymamámtól. Az arányok megváltoztatásától ropogós és ízgazdag lesz.