Ha sokáig nincs fény. Miért érdemes odafigyelni az új optikai internetre?

Ukrajna továbbra is harcol az orosz terroristák ellen, és büszkén éli át a sötét időket. Az ukránoknak még áramszünet idején is sikerül hatékonyan megtervezni napjukat és munkájukat. Az új technológiák ebben segítenek. Annak érdekében, hogy hosszú áramszünet esetén is kapcsolatban maradjon a világgal, javasoljuk, hogy fordítson figyelmet az optikai internetre.

Mi az az üvegszálas internet és hogyan működik?

Ha sokáig nincs fény. Miért érdemes odafigyelni az új optikai internetre? - 1. számú fotó

A száloptikai internet a nagy sebességű adatátvitel egyik fajtája, amely lehetővé teszi a hálózat elérését, amikor az áramellátás megszűnik. Ez a technológia optikai kábelt használ, amely akár a fénysebesség 70%-át is képes továbbítani.

Az optikai internet egy összetett technológia, amely lehetővé teszi az információ továbbítását nem elektromos, hanem fény formájában. Így hosszú áramszünet esetén is ingyenes hozzáférést kap a hálózathoz.

Miben különbözik az optikai szál a hagyományos internettől?

Ha sokáig nincs fény. Miért érdemes odafigyelni az új optikai internetre? - 2. számú fotó

A nagyobb sebesség mellett az üvegszálas internet zavarmentes. Az optikai szálak aprók – körülbelül 125 mikron vastagok. Valamivel nagyobb, mint egy emberi haj. A megbízhatóság érdekében polietilén és műanyag héjjal, acélhuzallal vagy fém páncélzattal vannak borítva. Így a kapcsolat minden időjárási (és nem csak) körülmények között stabil marad.

Hogyan és hol lehet száloptikai internetet csatlakoztatni?

Az optikai internethez való csatlakozáshoz olyan szolgáltatót kell választania, amely FTTB, FTTH, PON és GPON csatlakozási technológiákkal működik.

Hova kell csatlakoztatni az optikai internetet? Ma Ukrajnában az üvegszálas internetet olyan cégek köthetik össze, mint: „Kyivstar”, „Freenet”, „Lanet”, „Domonet”, „Tenet”, „Ukrtelecom”, „Vega”, „Datagroup”, „Triolan”. „és Fregat”.

Ha sokáig nincs fény. Miért érdemes odafigyelni az új optikai internetre? - 3. számú fotó

Hogyan csatlakoztassunk száloptikai internetet? Ez egyszerű. A Wi-Fi-hez egy speciális optikai kábel, egy optikai terminál és egy fő kábel tartozik. Ennek a szolgáltatásnak az ára ma 500-2500 UAH.

Azt is megtudja, mikor nincs fény.

Fotó: nyílt forráskódú hálózat

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche