Ha virágzik a paradicsom, de nincs petefészek: egyszerű megoldás a problémára

Ha virágzik a paradicsom, de nincs petefészek: egyszerű megoldás a problémára

A bőséges termésről meséltünk. De előfordul, hogy a paradicsom csak bőkezűen virágzik, de valamilyen oknál fogva nincs gyümölcs petefészek.

És ha nincs petefészek, nincs betakarítás. Közösen elmondjuk, mi lehet ennek a jelenségnek az oka, és hogyan kezeljük őket.

A rossz terméskötésnek számos oka lehet. Például, ha meleg van kint, nagyon kevés petefészek lehet a paradicsomon. Az a tény, hogy 30 fok feletti hőmérsékleten a pollen elveszíti tulajdonságait. Ekkor a bibe megtermékenyítése nem következik be, és a virágok lehullanak.

Kedvezőtlenül befolyásolja a paradicsom növekedését és az alacsony hőmérsékletet. Már tizenkét fokban egyáltalán nem képződhetnek rügyek, tizenhat fokban pedig nem nyílnak ki. És ha nem virágzik, akkor nem lesz megtermékenyítés. Ezért hideg időben csak észreveheti, hogyan nőnek a szárak és a levelek.

A paradicsom szaporodási képességét a megnövekedett páratartalom és a hiány is negatívan befolyásolja. Rossz petefészek akkor is előfordul, ha magnézium- és foszforhiány van, és túl sok a nitrogén.

A paradicsom képes önmagát beporozni, de ez üvegházi körülmények között nem történik meg. Ezért ebben az esetben ezt meg kell tenni.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche