Hachiko: 100 éve a leghűségesebb kutya születése óta

Tokió ünnepli a 100. évfordulóját annak a kutyának, amely a gazdája iránti hűség szimbólumává vált. Mint tudjuk, a Hachiko kutya közel tíz éven át mindennap várta elhunyt gazdáját az állomáson, a Shibuya állomás előtti bronzszobra pedig a japán főváros egyik fontos turisztikai látványossága.

A Shibuya kerület és Hachiko szülővárosa, az észak-japán Odate különleges módon ünnepli meg az 1923. november 10-én született fehér akita kutya évfordulóját.

Hachiko története

Hachikot 1924-ben fogadta örökbe Hidesaburo Ueno, a Tokiói Egyetem professzora. A kutya rendszeresen várta gazdáját Tokió központjában, a Shibuya állomás előtt, hogy hazamenjen vele. Hidesaburo Ueno professzor 1925-ben hirtelen meghalt a munkahelyén. Hachiko csaknem tíz éven keresztül várta mesterét az állomáson, és a szomszédok etették. Tokió lakosságát meghatotta hűsége, ezért 1934-ben szobrot állítottak a helyszínen. Hachikót 1935. március 8-án holtan találták az állomás közelében az utcán.

Több:

Fotó: iStock

A második világháború idején a szobrot elkobozták, és az anyagot a háború szükségleteire újrahasznosították. 1948-ban új szobrot állítottak, amely gyorsan népszerűvé vált. Ez egy találkozóhely a Shibuya kerületben.

2009-ben Hachiko története egy film alapjául szolgált – „Hachiko: Egy kutya története” – emlékszik vissza a BTA.

Továbbiak a CURIOUS-tól:

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche