Hangyák: 7 zseniális trükk, amellyel bárhonnan kilökheti őket. Használd helyesen a citromot!

A hangyáktól való megszabadulás gyakran nagy dolog lehet, de drága vegyszerek nélkül is megoldható. Nagyanyáink egyszerű trükkjei megszabadulnak a hangyáktól anélkül, hogy megölnék őket. De előbb derítsd ki, hová jutnak be a házba, vagy merre vezetnek az útjaik. Ezt követően elég egy egyszerű lépést megtenni, amely megbízhatóan elűzi őket. Tudasd a hangyákkal, hogy nem látják szívesen otthonodban!

Forrás: Youtube

Aromás alapanyagok a konyhából

Sok állat szaggal jelöli meg területét, és ez alól a hangyák sem kivételek. Azonban arra használják, hogy kijelöljék saját útjukat. Ha olyan aromás fűszernövényeket tesz az útjukba, mint a menta vagy a cickafark, látni fogja, hogy a közelükbe sem kerülnek. Hatékony a hagyma, a fahéj, a curry vagy az ecet is. Szükséges az adott alapanyag rendszeres cseréje, mert egy idő után szaga van, és visszajöhetnek a hangyák.

Krétával festett szegély

A hangyák elűzésére használt fehér kréta nem pletyka, hogy valaki szórakozásból találta ki. A krétában található kalcium-karbonát kiváló riasztója ezeknek az apró rovaroknak mind a házban, mind a kertben. Rendszeres krétával rajzoljon vonalakat a hangyák bejáratai köré, hogy távol tartsa őket. Ha ezt a szabadban teszi, ne feledje, hogy eső után újra le kell rajzolnia őket.

A citrom, mint mindenható gyógymód

Ez a citrusfélék sok mindenre jótékony hatással vannak, és hatékony hangyariasztóként nem okoznak csalódást! Öntsön frissen facsart citromlevet egy spray-palackba, és permetezze be azokat a bejáratokat, ahol hangyák jöhetnek. Ezután szórjuk meg a helyeket a reszelt kéreggel. A citrom illata nemcsak a hangyákat taszítja, hanem a bolhákat és a csótányokat is.

A hangyák szeretik a cukrot, de utálják a borsot

A fekete vagy a cayenne bors remek fegyver a hangyák ellen. A hangyák utálják szúrós szagát, ezért szeretnek gyorsan elhagyni otthonát. Szórj törött borsot a konyhapult köré, vagy olyan helyre, ahol bejutnak a házba. Két teáskanál cayenne borssal és néhány gerezd fokhagymával olyan házi spray-t készíthetsz, ami végleg elriasztja a hangyákat.

Testpor vagy liszt

Más szerves riasztószereket is használhat a hangyák otthoni megjelenése ellen, beleértve a testport vagy a lisztet. A permetezés nagyszerű akadályt képez, amelyet a hangyák nem fognak átlépni, és inkább máshová mennek. Kezelje velük a hozzáférési pontokat, különösen az ablakokat és ajtókat, valamint más hangyás utakat. Ez egy remek trükk, ami működik!

kapcsolódó cikkek

Források: , ,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche