Az, hogy milyen gyakran kell kimosni a ruhákat, több tényezőn alapul. Vannak, akik már akkor megteszik, amikor egyszer felveszik, míg mások egy kicsit tovább várnak vele. Mit gondolnak erről a szakértők?

Ha nem tudod, milyen gyakran kell mosni a ruháidat, annak mindkét oldalon következményei lehetnek. A túl ritkán mosott ruhák bőrproblémákhoz vagy fertőzésekhez vezethetnek; másrészt a túl gyakori mosás károsíthatja a ruhákat. Emellett feleslegesen sok erőforrást (víz, áram, vegyszerek) is elhasználhat. Íme néhány tipp, amely segít meghatározni, hogy mikor lehet mosás nélkül újra viselni a ruhákat, és mikor kell kimosni őket.

Hányszor viselheted a ruhákat mosás nélkül? A szakértők egyértelművé teszik

Nincs szigorú szabály arra, hogy hányszor viselheted a ruhákat mosás nélkül. Ez nagyon is egyéni kérdés, amit nagyrészt a társadalmi és kulturális jelleg diktál. Tény, hogy azoknak az embereknek, akik többet izzadnak, sokkal gyakrabban kellene mosniuk a ruháikat. A mindennapos mosás fárasztónak tűnik, de ha pattanásokkal küzdesz a hátadon vagy a mellkasodon, érdemes megfontolni, hogy naponta cseréld a ruháidat. A piszkos ruhák összegyűjtik az izzadságot és a baktériumokat, amelyek a test számos pontjára eljutnak, és eltömődött pórusokat okoznak. Az elhalt hámsejtekkel kombinált izzadság irritációt okozhat, és pattanásos elváltozásokhoz vezethet. Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia szakértői a CNN tudósítása szerint azt tanácsolják:

  • Az alsóneműket, zoknikat, harisnyákat, fürdőruhákat, leggingseket és sportruházatokat minden használat után ki kell mosni. Ez vonatkozik minden más ruházatra is, amelyen foltok, izzadság, szag vagy látható szennyeződés van.
  • A pizsamát hetente egyszer ki lehet mosni, ha alatta alsóneműt visel, és zuhanyozik, mielőtt felveszi. Egyébként naponta kell cserélni.
  • A farmert és más ruhákat azonnal ki kell mosni, amint foltok, szennyeződések vagy kellemetlen szag keletkezik rajtuk.
  • A felsőruházatot havonta egyszer kell kimosni. Ennek oka, hogy viselésük során nem érintkeznek közvetlenül a bőrrel.
  • Az egész cipőket vagy azok talpbetétjét legalább havonta egyszer ki kell mosni. Ez megakadályozza az olyan betegségek kialakulását, mint például a lábpenész.

Ahelyett, hogy a farmernadrágot a mosógépbe tenné, tegye a fagyasztóba. Az eredmény meglepheti Önt

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van legalább egy farmer a szekrényében. Kiderült, hogy a gondozásuk egyik legfontosabb szabálya.Minél ritkábban mosod, annál jobb.„. Az ideális az, ha akkor tesszük, amikor már nagyon koszosak. Így tovább megőrzik eredeti állapotukat. Ha azonban azt szeretné, hogy felfrissüljenek és megszabaduljanak a baktériumoktól, érdemes időnként a fagyasztóba dobni a nadrágot. (24-48 órára).

Kapcsolódó cikkek:

Hetente cseréled az ágyneműt és a pizsamát? Ezekben az esetekben ez hiba. Jobb, ha nem teszed.

Milyen hőmérsékleten kell mosni az ágyneműt? Vannak, akik hibáznak és ártanak az egészségüknek