Harabin ellen vádat emeltek, és három év vár rá. Jóváhagyta az agresszív orosz inváziót

Štefan Harabin volt igazságügyi miniszter, a Legfelsőbb Bíróság és az Igazságszolgáltatási Tanács volt elnöke ellen a múlt héten vádat emeltek nemzet, faj és meggyőződés elleni rágalmazás, valamint bűncselekmény jóváhagyása miatt Az információt az alábbiak juttatták el hozzánk

Tavaly februárban, közvetlenül az ukrajnai orosz invázió kezdete után Harabin egy közösségi oldalon azt írta, hogy pontosan azt fogja tenni, amit Putyin tett azokkal az eseményekkel kapcsolatban. Álláspontja feltűnést keltett, és ezt követően a különleges ügyészség vádat emelt ellene.

A Dennik N szerint Jana Tököly ügyészségi szóvivő megerősítette a vádemelést. A különleges ügyészség egyelőre nem közöl további részleteket az üggyel kapcsolatban.

A bíró, aki Harabinova vádemeléséről dönt, Ján Buvala a Speciális Büntetőbíróságról. Ha bűnösnek találják, Harabinovára akár három év börtönbüntetés is várhat.

Harabin a vádiratra úgy reagált, hogy büszke a nyilatkozatára, és bármikor megismételné azt. Szerinte vitathatatlan, hogy Putyin és Oroszország a nemzetközi joggal összhangban cselekedett, és nem agresszorok.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche