Három gabonafélét neveztek el, amelyek közül a zabkása a legegészségesebb
A gabonaféléknek jelen kell lenniük a napi étrendben, ezeknek köszönhetően a táplálkozás kiegyensúlyozottá válik. A zabkása számos vitamint és mikroelemet tartalmaz, amelyek fontosak a szervezet megfelelő fejlődéséhez, különösen gyermekkorban. Az egészséges életmóddal foglalkozó csatornán három olyan gabonaféleről beszéltek, amelyek a leghasznosabbak az egészségre.

Három gabonafélét neveztek el, amelyek közül a zabkása a legegészségesebbFotó: freepik

Hajdina. Az ebből a gabonából készült zabkása segít eltávolítani a különböző méreganyagokat és nehézfémeket a szervezetből. A hajdina a gabonafélék között a vezető vastartalom. Mivel a gabonafélék glikémiás indexe alacsony, a 2-es típusú cukorbetegek fő étrendjéhez ajánlott. Jótékony hatással van a vérnyomás normalizálására is. A hajdina A-, B- és E-vitamint, valamint káliumot, cinket, foszfort és magnéziumot tartalmaz. A gabonafélék könnyen felszívódnak a szervezetben, és erősítik az immunrendszert.

Zab dara. A belőle készült kása elősegíti a jó emésztést, mert bevonja a gyomor falát. Kalciumot, káliumot, magnéziumot, jódot és egyéb nyomelemeket tartalmaz. Cukorbetegség, májbetegség és köszvény esetén javasolt az étrendhez adni. A zabkása jó hatással van a bőrre, erősíti a hajat és a körmöket. Segít javítani a memóriát és a figyelmet, ajánlott fizikai és lelki megterhelés esetén, jó hatással van a szervezetre, fiatalító hatású.

Köles. Mivel ez a gabona szinte feldolgozatlan, sok ép értékes rost van benne. Szívbetegeknek és cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani ezt a kását. A köles rezet, magnéziumot, káliumot és vasat tartalmaz. Segít eltávolítani a méreganyagokat és a nehézfémeket a szervezetből. Befolyásolja a vér koleszterinszintjének csökkentését, segíti az erek tisztítását, küzd a krónikus fáradtság és vitaminhiány ellen. Sok D-vitamint tartalmaz, amely befolyásolja a csontok növekedését, a bőr, a körmök és a haj szépségét.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche