Használja a rizst ily módon a sérült és haldokló orchideák helyreállítására.

Ha szeretné, hogy orchideák Ha van otthon orchideája, és ilyen típusú növényt termeszt, akkor tudnia kell, milyen nehéz egy orchideát visszaszerezni. majdnem halott o meggyengültkülönösen a javítás bonyolultsága miatt. gyökerek. Szerencsére van néhány házi készítésű elemek amelyekkel táplálhatod a növényedet és visszahozhatod az életbe. Ilyen például a rizsamely, ha helyesen használják, segíthet abban, hogy újjáéleszteni az orchideákat könnyen, és itt elmondjuk, hogyan kell ezt megtenni.

Az első dolog, amit tennie kell előkészíteni az orchideát. Ehhez el kell távolítani az összes levelek és szárak amelyek már kiszáradtak vagy elhaltak. Ezenkívül ki kell húzni és el kell távolítani az összes szubsztrátumot, hogy meghagyja a gyökérzet kitéve. Öblítse le nagyon jól tiszta vízzel, és távolítsa el az összes olyan gyökeret, amely már rothadt vagy elpusztultak és kiszáradtak. Ezután elkészítheti a rizskeveréket ami segít.

Rizs és fahéj készítmény az orchideák revitalizálásához

Amire szüksége van

  • 2 evőkanál rizs
  • 4 csésze víz
  • 1/2 evőkanál fahéjpor

Lépések

  • Keverjük össze a rizst egy csésze vízzel, és hagyjuk állni 2 órán át.
  • Ezután szűrje le a rizst, és tartsa meg az áztatóvizet.
  • Adjuk hozzá a fahéjport, és keverjük jól össze.
  • Adjuk hozzá a maradék vizet, és már kész is a keverék.
A rizs számos tápanyagot tartalmaz, amelyek segítik és védik az orchideákat. Fotó: Pexels

Ezzel a készítménnyel gondosan tisztítsa meg az levelek és gyökerek a orchidea. Ezután hagyjuk őket fél órán át áztatni ebben a folyadékban. Végül helyezze a orchidea egy edényben tiszta vízzelúgy, hogy a gyökerek épp csak érintsék a folyadékot. Ha az orchideát több hétig ebben a térben tartjuk, a gondoskodás a vízszintrőlhamarosan újak jönnek gyökerek és átültetheti, hogy folytassa normális életciklusát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche