A lógó balkonvirágok kiváló dekorációs elemei a térnek. A változó időjárási viszonyok miatt azonban mindenféle megpróbáltatásoknak vannak kitéve. Ezért a megfelelő gondozás a legfontosabb. Tudja meg, hogyan trágyázza meg szurfináit, hogy késő őszig gyönyörködhessen bennük.

A szurfinia a kerti petúniák egyik fajtája, amely bőségesen díszíti az erkélyeket és teraszokat. Kiváló választás azok számára, akik most kezdik a balkonkertészkedést. A virág gyakori trágyázást igényel, de a pénzügyek miatt nem kell aggódnia. A tápláló főzet házi készítési módjaival pénzt takaríthat meg, ráadásul a konyhai maradékot hasznos célra használhatja fel anélkül, hogy a termék elpazarolódna. Derítsd ki, mely alapanyagoknak adhatsz második esélyt, így a szörfliliomok virágtengerrel árasztják el az erkélyedet.

Surfinia – fajták. Jelentős választék kontra kis kertészeti szakértelem

A választott fajtától függően a gondozás módja is változik. Surfinia Supertunia Vista egy olyan fajta, amelyet a virágzás sűrűsége jellemez. Más őshonos virágokkal ellentétben jól tűri az esőt és a szelet. A legkönnyebben termeszthető Trailing Red – ellenállnak a kedvezőtlen időjárási körülményeknek – és Levendula csokor – nyugodtan elhelyezheti déli fekvésű erkélyen, mivel jól bírja a túl sok napsütést. A surfiniák ültetésekor ügyelni kell arra, hogy ha cserépbe ültetjük őket, tartsunk elegendő távolságot a virágok között.. A gazdag gyökérzetnek térre van szüksége a megfelelő növekedéshez. Ne aggódjon az üres helyek miatt. A virágok gyorsan el fogják fedni őket.

Surfinia nem szereti a szárazságot, nem szabad elfelejteni rendszeres öntözés reggel és este. Nem szabad azonban túlöntözni. A túlöntözés leggyakrabban a növény pusztulásához vezet. Mit tegyünk ilyen helyzetben? A virág megmentése érdekében ki kell húzni a vízzel elázott talajból, meg kell tisztítani a gyökereket, és át kell ültetni új talajba. A kipusztulás másik oka a túlzott trágyázás. A Surfinia jó adag gondozást igényel, de – mint mindent – ezt sem szabad túlzásba vinni. Ismerje meg a házi virágtrágya készítésének módszereit, amely növeli a virágzást, és természetes és biztonságos megoldás.

Surfinia – hogyan ápoljuk őket? A házi műtrágya a válasz

A Surfinia elméletben egy nagyon igényes virág, ami a gyakorlatban minden áldozatot megér, amit érte hozol. A virágok számára a talajnak termékenynek és vízáteresztőnek kell lennie. A legjobb talaj savassága 6,5 pH. A növény gyakori trágyázást igényel. Erre a célra olyan készítményeket használhat, amelyek a legtöbbjüknek otthon vannak. A következőkről van szó Kávézacc. Ez egy egyszerű módszer, amellyel a szurfinia száguldó ütemben fog nőni. Csak öntsünk forralt vizet a kávézaccra, és hagyjuk kihűlni. – kihűlés után a főzet felhasználásra kész. Háromnapos időközönként használja. Létezik egy száraz kávézaccot használó módszer is. A legegyszerűbb módszer a következő keverjünk össze 1-2 teáskanálnyit földdel egy 25 cm átmérőjű cserépben.. Egy jól ismert módszer szintén banánhéjon alapuló műtrágya. Öntsünk forró vizet abba a tartályba, amelybe a héjakat tettük, és tegyük félre a tartályt 48 órára. Két nap múlva öntse le a folyadékot, és már kész is a trágya. Igen, ez tényleg ilyen egyszerű.

Kapcsolódó cikkek:

Gyönyörűen virágzik a napon. Utolsó esély a virágzó surfinia számára

Mikor ültessünk szurffiníciát az erkélyre? A legjobb időpont hamarosan elérkezik. Októberig virágoznak