Használjon ecetet a kertben, és nézze meg, mi történik. Ezek a trükkök meglepik majd

Az ecet nemcsak konyhai tisztítószer, hanem természetes és házi folteltávolító is, amely különösen jó takarításhoz és rendrakáshoz. Érdekes módon a tulajdonságai itt nem érnek véget, hiszen az ecetet a kertben is használhatod. Tudd meg, hogyan kell csinálni.

Manapság sokan környezettudatosak, és új, valamint hatékony alternatívákat keresnek a hagyományos vegyszerek helyett. Ezért érdemes felfedezni az ecet holisztikus hatásait, amely nem tartalmaz olyan mérgező összetevőket, amelyek károsítanák a környezetet.

Ecet a kertben

Ez a készítmény hatékony és olcsó eszköznek bizonyul a zöldség- és virágkultúrák segítésére. Az ecetben rejlő lehetőségek kiaknázása triviális, az eredmények pedig meglepik Önt, és irigykedni fognak a szomszédok. Ezért használja ezt a gyógymódot, mint:

Gyomirtóként, azaz gyomirtóként. Csak keverje össze az ecetet néhány evőkanál mosogatószerrel és egy csésze sóval, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután öntse a keveréket egy szórófejes flakonba, és permetezze be azokat a területeket, ahol gyomok nőnek, például a tejföl. Nagyon gyakran egy használat nem szabadul meg a gyomoktól, ezért addig ismételje a folyamatot, amíg ez meg nem történik. Ez egy erős termék, ne használja a kertben, ha a közelben növények vagy zöldségek vannak. Ideális a járdalapokon lévő gyomok ellen.

Repellens levéltetvek, hangyák és gyümölcslegyek ellen. Gyorsan megszabadítja tőlük a kertet. Keverje össze az ecetet vízzel 1:1 arányban, és használja azokon a helyeken, ahol ezek a kártevők leggyakrabban megjelennek. A keveréknek védő hatása is van, hiszen a vele bedörzsölt kerti bútorok vagy ajtókeretek elriasztják a hangyákat. Az almaecetből és mosogatószerből álló csapda jól működik a gyümölcslegyek ellen. A levéltetvek ellen permetszert használunk, amelyet hetente meg kell ismételni.

Növekedésserkentő, hogy a növények gyorsan csírázzanak. A magról ültetett zöldségek vagy virágok nagyon gyakran nem akarnak növekedni, ezért vetés előtt áztassuk be őket egy tál vízbe és néhány csepp ecetbe. Ezzel a módszerrel nemcsak csírázni fognak, hanem a növekedési folyamatot is felgyorsítja.

Az ecet egyéb felhasználási módjai a kertben

Az ecet megtisztítja az agyagcserepeket, amelyek a legjobb kiegészítők a növények ültetéséhez. Nemcsak tartósak, de a talaj hőmérsékletét is állandóan tartják. Azonban gyakran alakulnak ki rajtuk fehér foltok, amelyek eltűnnek, ha meleg víz és ecet keverékébe mártjuk őket. Ez a sajátosság a kerti szerszámokat is megszabadítja a rozsdától, csak áztassa őket ecetbe. Hozzá kell tenni, hogy egy természetes termék jó lesz a kerti bútorok tisztítására. Ezért időnként meg kell mosni a bútorok felületét egy vele átitatott ruhával, és megszabadul a portól és a penésztől.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche