Ez az üveges savanyú káposzta receptje olyan egyszerű, hogy el sem hiszed. Csak két könnyen elérhető termékre van szüksége. Ha követi utasításainkat, hamarosan élvezheti a házi savanyú káposzta finom ízét. Hogyan savanyítsuk a káposztát hordó nélkül?

Fotó: shutterstock/Floki

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a káposzta savanyításához hordó kell. Mi sem állhat távolabb az igazságtól, a házi savanyú káposzta nagyon egyszerű, bár kissé időigényes módon elkészíthető. Nem kell más, mint egy literes pohár és egy kis türelem. A káposztát az év bármely szakában savanyíthatja, de javasoljuk, hogy ősszel szánjon rá egy kis időt. Így otthona téli asztaláról soha nem hiányzik a vacsora ízletes kiegészítője.

Lehet hordó nélkül savanyítani a káposztát? Persze – kell egy pohár és két hozzávaló

A káposzta befőzése üvegekbe nagyon egyszerű. Nincs más dolgunk, mint megfelelően előkészíteni. Érdemes savanyú káposztával gazdagítani étlapját, mert jótékony hatással van az egészségre. Magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztőrendszert és javítja a bélperisztaltikát. Ráadásul segít erősíti az immunitást, ami különösen fontos az influenza szezonban. Megvan gyulladáscsökkentő és rákellenes hatások és csökkenti koleszterinszint a vérben. Értékes A-, C- és E-vitamin forrás, amelyek fontos szerepet játszanak a bőr öregedési folyamatának lassításában. Ha még soha nem gondolt a savanyú káposzta savanyúságára – itt az ideje, hogy javítsa!

Hozzávalók:

  • 1 kis fej fehér káposzta (kb. 2 kg)
  • 40 g sót

Savanyú káposzta üvegekben télre. Elkészítés módja

Hámozzuk meg a káposztátöblítsd le, vágd apróra és tedd egy nagy tálba. Sózzuk, kézzel keverjük össze, és egyúttal keverjük össze a felaprított zöldségeket. Tegye félre a sózott káposztát több órára vagy akár egy éjszakára. Ez idő alatt a káposzta „felszívja” a sót, és elkezdi kiengedni a levet.

A következő nap A káposztát darabonként a megfőtt és lecsepegtetett poharakba tesszük. Ügyeljen arra, hogy alaposan keverje össze, hogy eltávolítsa a légbuborékokat. A poharak körülbelül 3/4-é kell legyenek. A betöltés során gázok keletkeznek, amelyek felemelhetik az üvegtartályok tartalmát. Az üvegeket lezárjuk, és árnyékos helyre tesszük egy tálcára. A káposzta néhány napig erjed.

Sok függ a hőmérséklettől a konyhádban. Néhány nap múlva érdemes lecsavarni az edényt és megkóstolni, hogy a káposzta a kívánt ízű-e. Ha nem, javasoljuk, hogy várjon még egy kicsit. Az erjesztés befejezése után a káposztát tárolja a hűtőszekrényben, így friss és aromás marad.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Készítse elő őket még ma, és ezen a télen aranyat érnek majd. Egyszerű cékla befőtt

Arany burgonyás palacsinta. A nővérem elmondta a trükköt, hogy ropogóssá tegye őket. Minden a hagymáról szól