Helyezze a beáztatott konyharuhát a hagyma mellé. Ez az olasz háziasszonyok megbízható trükkje.

A hagyma nagyon egészséges zöldség, amely szenzációsan fokozza a különböző ételek ízét. Emellett rengeteg vitamint tartalmaz, és gondoskodik az immunitásunkról. A konyhán kívül is számos felhasználási módja van. Íme néhány trükk, amit a hagymával használhatunk.

Csípős szaga ellenére ez a zöldség tele van vitaminokkal és tápanyagokkal. Tartalmaz: káliumot, kalciumot, vasat, mangánt, magnéziumot, foszfort, ként vagy kvartint, valamint C-vitamint, B-vitaminokat (köztük B6- és B12-vitamint) és folsavat.

Milyen előnyei vannak a hagymának?

Alacsony a kalóriatartalma, 100 grammonként mindössze 44 kcal-t tartalmaz. Ezenkívül hasznos a cukorbetegség, valamint a rák kezelésében. Ezenkívül csökkenti a vérnyomás szintjét is. Ez minden hagymafajtára igaz.

Ennek a zöldségnek az elfogyasztása a gyulladások ellen is küzdhet, és megelőzheti a szívbetegségek kockázatát. A hagymaszörpök az immunitásunkra is nagy hatással vannak, ezért fertőzések leküzdésére használják, és megelőzésképpen isszák.

A hagyma nemcsak a konyhában használható. Érdemes lábpakolásokat készíteni (hagymaszeletek zokniba helyezésével), de a héjából házi műtrágyát is.

Ön hogyan használja fel a hagymát?

Ha unod, hogy sírva fakadsz hagymavágás közben, tegyél melléjük egy darab papírtörlőt a munkalapra. Előzetesen nedvesítsd meg kissé vízzel. Így soha többé nem fogsz könnyeket hullatni. A második szabadalom e zöldségek fagyasztására vonatkozik.

Először is vágjuk a hagymát 4 részre. Ezután tegyük őket egy turmixgép csészéjébe, és őröljük sima péppé. Ezután béleljünk ki egy fagyasztózacskót. Öntse bele az egész összeturmixolt hagymás keveréket. Zárja le a zacskót, és egyenletesen oszlassa el benne a hagymakeveréket. Később tegye a zacskót a fagyasztóba. Vegye elő, amikor csak szüksége van rá. A fagyasztott keverékből kis darabokat is letörhet.

Ez a két trükk egyszerű, és megkönnyíti a főzést. Ha pedig unod már a hagyma állandósult szagát a kezeden – erre is van megoldásunk. Szeletelés előtt nedvesítsd meg a kés pengéjét vízzel, és finoman dörzsöld át az ujjaiddal. Amikor meghámozod a hagymát, észre fogod venni, hogy a szag nem száll át a kezedre. Látod, milyen egyszerű és zseniális;)

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche