Hogyan tisztítod a mosógépedet, hogy a ruháid, a szennyes és egyéb dolgaid frissek maradjanak? Távolítsd el a szennyeződéseket és a dohos szagokat egy egyszerű kefés trükkel.

A mindennapi tárgyak, az izzadt edzőruháktól kezdve a lepedőkön és a végtelennek tűnő törölközőkön át a mosógéped nem túl tiszta, ha nem tartod megfelelően karban. A mosógép tisztításának ismerete egyike azoknak a trükköknek, amelyekre talán nem is gondolsz, amíg egy kellemetlen szag nem kezd szállingózni a készülékből. Valójában a mosógép a baktériumok táptalaja lehet, még akkor is, ha a mosógép feladata éppen az ellenkezője..

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépből a szennyeződéseket és a nyálkát? Nyúlj egy keféért, és pörgesd meg a dobot.

A ruháidból, törölközőidből és ágyneműidből kiszabaduló szennyeződésnek valahová mennie kell, ami azt jelenti, hogy idővel felhalmozódhat a mosógép belsejében. Rendszeres tisztítás nélkül a mosószer-maradványok, a kemény víz lerakódásai és a fedél körüli penész is felhalmozódhat a mosógép belsejében. Egy Instagram-felhasználó, aki @do_it_with_hewitt néven található meg, megosztotta, hogyan tisztíthatod meg hatékonyan a mosógéped nehezen elérhető felületeit, ahol szintén sok szennyeződés halmozódhat fel. Ehhez egy puha sörtéjű kefét használt, amelyet a gumitömítés és a dob közé helyezett. Néhány fordulat után eltávolította a belsejében lappangó szennyeződést.

Ez a kefe mélyen a tömítés és a dob közé jut, ahová nem tud bejutni.

Ez a hibaüzenet csak a WordPress adminok számára látható.

Hiba: No feed found.

Kérjük, menjen az Instagram Feed beállítások oldalára egy feed létrehozásához.

A mosógép alapos tisztítása. Hogyan tisztítsam meg a mosógépemet a háztartási termékcsalád termékeivel?

Fehér ecetre, egy ruhára, egy fogkefére és esetleg hidrogén-peroxidra lesz szüksége a mosógép tisztításához és teljesítményének javításához, ami a mosott ruhák minőségét is befolyásolja.

  1. Törölje át a dob külső részén lévő zugokat és réseket. Áztassa be az összes levehető alkatrészt víz és ecet 2:1 arányú oldatába.
  2. Ha a szabadon lévő részek tiszták, merészkedjen a belső térbe. Töltse meg a folyadékadagolót 1-2 csésze ecettel. Az ecetben lévő sav segít lebontani a kemény víz- és szappanmaradványokat, és fertőtleníti a berendezést.
  3. Állítsa a mosógépet a „legmelegebb” ciklusra, és ruhák nélkül futtassa.
  4. Ha végzett, ellenőrizze a mosógép belsejét, és törölje le a maradék szennyeződéseket.

Kapcsolódó cikkek:

Öntse a WC-be, és várjon 30 percet. A varázslatos keverék pillanatok alatt feloldja a WC vízkövet

Büdös a porszívója? Vegyél egy darab zsinórt. Gyorsan és egyszerűen orvosolhatja a problémát