Mi a legjobb módja a lábak ápolásának? Számos módszer létezik, de egészségük érdekében érdemes a teljesen természetes módszerekre fogadni. Áztassa sarkát kedvenc folyadékába a konyhából. Gyorsan észreveszi a különbséget, és elfelejti a csúnya problémákat.

Fotó: magánarchívum

Ha szeretné megelőzni a száraz és bőrkörösödést, nagyon fontos, hogy alaposan ápolja lábát. Ha sokáig elhanyagolta ezt a testrészt, és a sarka megrepedt, semmi sem veszett el. Áztassa őket rendesen ebben a folyadékban, és amikor meglátja az első eredményeket, rendszeresen megteszi. De mindig ne felejtse el egy kis bőrdarabon végzett szenzibilizációs teszttel kezdeni.

Áztassa be a lábát ecetbe, és nézze meg, mi történik. Gyors megoldás egy makacs problémára

Gyakorlatilag minden nő puha, sima és egészséges lábakról álmodik. E hatás eléréséhez áztassa be őket almaecetbe. Ennek a módszernek köszönhetően megszabadul az elhalt bőrtől és a mikroorganizmusoktól. Ugyanakkor visszaállítja a bőr természetes pH-értékét. Miért működik. A trükk az ecetsavnak köszönhető, amely gombaellenes, gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmazás heti egyszer elég.

  • Tölts meg egy tálat langyos vízzel, és adj hozzá egy csésze almaecetet.
  • Ízlésétől függően adjon hozzá egy kis tengeri sót vagy néhány csepp kedvenc illóolaját, hogy kiegyensúlyozza az ecet intenzív illatát.
  • Mossa meg a lábát szappanos vízzel, és áztassa be az oldatba.
  • 15 perc elteltével vegye ki őket a vízből (ne várjon tovább, hogy elkerülje az irritációt), szárítsa meg alaposan és vigye fel kedvenc hidratálóját.

Miben áztatod a lábad? Ezekben az esetekben ne ecetet

A lábak ecetes áztatása nem mindig lesz kielégítő. Ne használja ezt a módszert, ha:

  • allergiás az ecetre;
  • cukorbetegségben szenved;
  • érzékeny bőre van;
  • nyílt sebek vannak a lábadon.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

8 euróba kerül, és bármelyik gyógyszertárban megvásárolható. Kenje be a lábát, és elfelejti ezt a kellemetlen problémát

Serpenyő helyett zokniba dobja. A hagyma azonnal megbirkózik egy gyakori problémával