Hogyan lehet serkenteni a hajnövekedést? Ezt a kérdést minden bizonnyal sokan felteszik. Mint kiderült, nincs szükség bonyolult fodrászati eljárásokra, gyógyszerekre vagy drága samponokra. Csak költs el 10 eurót a drogériában, és a hajad lenyűgöző ütemben fog nőni.

Az egészségesebb és gyorsabb hajnövekedés elérésének természetes módjait keresve a ricinusolaj nagyon népszerűvé vált. A ricinusolaj erősítő és tápláló tulajdonságairól ismert, és hatékony összetevője a hajápolásnak. A ricinusolaj bedörzsölése egyszerű és hatékony módja lehet a haj állapotának javításának és a növekedés serkentésének. Íme egy lépésről-lépésre történő útmutató arról, hogyan készítsd el és használd ezt az olajos bedörzsölést.

Hogyan lehet serkenteni a haj növekedését? Egy triviális recept a ricinusolaj bedörzsölésére

Megjegyzés: A bevonat felhordása előtt mindenképpen végezzen szenzibilizációs tesztet egy bőrdarabon. Az 1. lépés a jó minőségű ricinusolaj kiválasztása. Fontos, hogy olyan természetes, finomítatlan olajat válasszunk, amely megtartotta minden tápértékét. Ezt bioboltokban, gyógyszertárakban vagy drogériákban találhatod meg. Az ára nem haladhatja meg a 10 eurót. A 2. lépés az olaj egyéb összetevőkkel való dúsítása. Bár a ricinusolaj bedörzsölése önmagában is hatékony lehet, egyesek úgy döntenek, hogy más összetevőket adnak hozzá, hogy fokozzák a hatását. Néhány csepp jojobaolaj, kókuszolaj vagy E-vitamin adható hozzá a haj extra ápolása és hidratálása érdekében.

A 3. lépés az alapozó elkészítése és felvitele. A haj sűrűségétől és hosszától függően Melegítsünk fel 10-20 csepp olajat, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be a fejbőrbe és a hajba. Formázza a haját a feje búbjánál, fedje le sapkával, és melegítse fel hajszárítóval. 10 perc múlva mossa meg a haját samponnal, majd használjon kondicionálót. A 4. lépés a rendszeres alkalmazás. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott hetente legalább egyszer használjon ricinusolajat bedörzsölésre. A látható eredményekhez a rendszeresség a kulcs, ezért tartsa magát a tervhez, és élvezze az egészségesebb, vastagabb hajat.

A ricinusolaj egyéb tulajdonságai. Ez egy igazi kincs

A ricinusolajnak számos egyéb felhasználási módja és előnye van a szépség és az egészség szempontjából. A hajnövekedés serkentésén kívül a tulajdonságai közé tartozik:

  • Bőrápolás. A ricinusolaj használható az irritált bőr hidratálására és megnyugtatására. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális pattanások vagy ekcéma esetén.
  • Körömregenerálás. A ricinusolaj rendszeres alkalmazása a körmökön segíthet megerősíteni azokat, megelőzheti a törékenységet és a töredezést.
  • A bőr tisztítása. A ricinusolaj használható a bőr tisztítására. Könnyen eltávolítja a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket, ami tisztább és simább bőrt eredményez.
  • Szempillák és szemöldök erősítése. A ricinusolaj rendszeres használata a szempillákon és a szemöldökön segíthet azok megerősítésében, megakadályozhatja a töredezésüket és felgyorsíthatja a növekedésüket.
  • Csökkenti a duzzanatot és az irritációt. A ricinusolaj bőrre történő felvitele gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságainak köszönhetően segíthet csökkenteni a duzzanatot és az irritációt.

Ne várjon tehát! Fusson el a legközelebbi gyógyszertárba vagy drogériába, és győződjön meg a ricinusolaj rendszeres használatának számos előnyéről.

Kapcsolódó cikkek:

Visszatér az otthoni gyógyszeres szekrényekbe. Természetes gyógymód székrekedésre és fájdalomra

Hetente 3-szor masszírozza be a szempillákba. 1,5 mm-rel hosszabbak és kétszer olyan vastagok lesznek!