Nemcsak vonzó megjelenésük miatt döntünk úgy, hogy otthon termesztjük a pileát. Az a hiedelem, hogy az üzem képes pénzt vonzani. Érme alakú levelek álmokat ébresztenek a nagy gazdagságról. Még ha ezeket a hiedelmeket csak baráti kíváncsiságnak vesszük is, a pilea nagyon sokszínűvé teszi a háztartást. Hogyan kell gondozni a pilea virágot, és hogyan lehet támogatni növekedését, hogy ne hagyja ki az otthoni dzsungel létrehozásának és a gazdagság megszerzésének lehetőségét?

Fotó: shutterstock/DimaBerlin

Pénzt közvetlenül az irodából? A növény rövid leírása

Egy ideig úgy tűnt, hogy a növény a cserépben feledésbe merült, de ma ismét kegyességet kap. Évek óta pilea peperomioides (latin Pilea peperomioides), gyakori példány nemcsak otthonokban, hanem iskolákban, irodákban, sőt tejbárokban is. Mindezt vonzó megjelenésének – hosszú száron friss zöld, kerek levelek nőnek –, de a könnyű termesztésnek is köszönhetően.

Bár a halom követelményei nem túlságosan megtorlóak, ismerni kell a gondozásának alapjait. Az Ön lakásába látogató barátok lenyűgözik a zöld példányt, és ki tudja, lehet, hogy a növény valóban törleszt majd egy beáramló pénzzel?

Hogyan ápolod a pileusokat? Tippek

Kedvező körülmények között a cölöplevél átmérője elérheti a 10 cm-t is. Emiatt néha palacsintának is nevezik, míg egyesek a levelek alakjában a repülő csészealjhoz hasonlót látnak. A legjobb eredményt akkor érheti el, ha megfelel a mészkővel szemben támasztott alapvető követelményeknek.

  • Helyszín: azon gondolkodik, hová tegye a kupacot? A növény rendelkezik Szeretem az elég szórt fényt. Nem szabad olyan helyre tenni, ahol a perzselő napsugarak közvetlenül ráesnének. Pilea nem szabad huzatnak kitenni – ez az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a pilea elveszíti leveleit.
  • Aljzat: milyen talaj a pilea számára? Termékenynek és áteresztőnek kell lennie. A cserepes virágokhoz univerzális szubsztrátot használhat homok hozzáadásával. Ne felejtsen el egy vízelvezető réteget helyezni az edény aljára, amely megvédi a növényt a pangó víztől.
  • Locsolás: A túlzott páratartalom nem illik hozzá. Jobban tűri az átmeneti öntözési szüneteket, mint a bevizesedést, így a kissé feledékeny és kezdő kertészek értékelni fogják. A virágcserépnek a pileával egy csészealjra kell állnia – fontos a benne felgyülemlett vizet rendszeresen kiönteni. Pnyáron két-három naponta mérsékelt mennyiségű vízzel öntözzük meg a cölöpöt. Télen ezt a kezelést csak úgy korlátozhatja, hogy nem hagyja teljesen kiszáradni a tartályban lévő talajt.
Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagramon

A (@parapet_na_lanciego) által megosztott bejegyzés

A házi műtrágya energiaforrásként működik

A növény érzékeny a túltrágyázásra, ezért esetében a természetes tápanyagok használata sokkal biztonságosabb, mint a szintetikus készítményekre hagyatkozni. Hogyan készítsünk házi műtrágyát? Használjon konyhai törmeléket.

Műtrágya készítés tól banán héja gyakorlatilag nem kerül semmibe, gyerekjáték, és lehetővé teszi a növény fontos tápanyagokkal való ellátását – különösen káliummal. Hogyan kell csinálni? Egyszerűen vágja fel a meghámozott banánhéjat apró darabokra, helyezze egy kis edénybe, és fedje le vízzel. Hagyja egy éjszakán át, hogy a főzet erős legyen. Már másnap ráönthetjük a habra. Hígítás nem szükséges. Ismételje meg az eljárást hetente egyszer, és a pilea egészséges, nagy és termékeny leveleket fog hozni.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Temessük el a magokat az edénybe a zamiogolyókkal. A levelek őrülten fognak nőni

Mivel kell öntözni a filodendronokat? Két keverékre tippelek. A szomszédom is csinálja már