Hogy a szelet ne ragadjon le: egy egyszerű nagymama trükk megmenti a serpenyőt

Hogy a szelet ne ragadjon le: egy egyszerű nagymama trükk megmenti a serpenyőt

Megmondtuk… A finom lédús szeleteket könnyű elkészíteni. De mint minden ételnél, ha az étel hozzáragad a serpenyőhöz, a sütési folyamat lisztté válik.

De van egy bevált nagymama módszer. Csak normál sóra van szüksége. A portálon leírták, hogyan lehet megmenteni egy serpenyőt.

Ez a módszer akkor is működik, ha normál serpenyőnk van, és nem tapadásmentes. Még akkor is, ha öntöttvas vagy alumínium serpenyőn főzi az ételt.

A módszer használatához tegye a serpenyőt a tűzre, és melegítse fel. Ezután adjunk hozzá 3 evőkanál sót. Időnként megkeverve pirítsuk a sót, amíg színe megváltozik és sárga árnyalatot nem kap.

Azonnal távolítsa el a sót, öntsön hozzá egy kevés növényi olajat és melegítse fel. Ezután a serpenyőnek le kell hűlnie. És ez az egész módszer – főzni, csak le kell törölni a maradék olajat.

Ha ez a módszer első alkalommal nem segít, néhányszor megismételhető, helyreállítva a bevonatot. A kezelés után elfelejti, hogy melyik liszttel süsse meg a serpenyőhöz tapadt ételeket. Azt is elmondtuk, milyen gyorsan.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche