Hogyan állítsuk be helyesen a műanyag ablakokat télre. Tudja meg, hogyan takaríthat meg fűtési költséget pusztán a műanyag ablakok beállításával

Tudja meg, hogyan takaríthat meg fűtési költséget pusztán a műanyag ablakok beállításával. Ezzel a trükkel nem csak megtakarítást, hanem hosszabb élettartamot is biztosít az ablakai.

Ha van otthon műanyag nyílászárója, akkor mindenképp érdemes ismerni ezt az egyszerű megtakarítási módot. A műanyag nyílászárók a modern otthonok gyakori részei, amelyek tartósságukkal és szigetelő tulajdonságaikkal tűnnek ki.

Sokan azonban nem tudják, hogy a műanyag ablakoknak különböző beállítási módjai vannak, amelyeket az évszakoknak megfelelően kell beállítani.

Az ablakok téli beállítása

A műanyag ablakok nyári és téli üzemmóddal rendelkeznek. Télen az ablakokat úgy kell beállítani, hogy nagyobb legyen a nyomás, és így biztosítva legyen a jobb szigetelés.

A téli üzemmódra váltás kulcsfontosságú a hőveszteség megelőzésében és végső soron a fűtési költség megtakarításában. Ne aggódjon, könnyű beállítani. Fontos, hogy nyílászárói a lehető leghosszabb ideig tartsanak és biztosítsák a megfelelő szigetelést, különösen a fűtési szezonban.

Hogyan állítsuk be helyesen a műanyag ablakokat télre

  1. Az ablak erősebb túlnyomása érdekében az összes zárószerelvényt a belső felé kell fordítani (téli üzemmód).
  2. Az ablak gyengébb túlnyomása érdekében az összes zárószerelvényt kifelé kell fordítani (nyári üzemmód).
  3. Fontos: A záró vasalat az ablakszárny teljes kerületén található.

A téli üzemmód helyes beállítását az ablakok párásításával is ellenőrizheti. Ha egy részen harmat jelenik meg, az azt jelenti, hogy az idom nincs eléggé megfeszítve azon a területen. Nyissa ki az ablakot, húzza meg a hardvert, és ellenőrizze újra.

Az ablakok téli üzemmódba állítása egyszerű, praktikus, és nem csak megtakarítást, hanem nagyobb kényelmet is jelent, és meghosszabbítja az ablakok élettartamát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche