Hogyan bánjunk egy főnökkel, akivel nem jövünk ki?

Amikor végre megkapjuk azt a hőn áhított állást, enyhén szólva is csalódást okoz az a felismerés, hogy nem tudunk kijönni azzal, aki felvett minket.

Arra azonban ügyelnünk kell, hogyan tisztázzuk kapcsolatunkat vele, hiszen ő az, akitől a fizetésünk függ. Előléptetésekkel, szolgáltatási vitákkal, áthelyezésekkel, szabadsággal és minden mással fordulnak hozzá.

Ahelyett, hogy panaszkodnánk a helyzet igazságtalansága miatt, kereshetjük a módját, hogyan kezeljük azt hatékonyan.

Bár a Millenárisok gyakran kerülik a munkahelyi konfliktushelyzeteket, mert félnek, hogy elveszítik állásukat, minden joguk megvan ahhoz, hogy jobb feltételekért tárgyaljanak.

Mit tehetnénk?

Találkozzunk a főnököddel négyszemközt

A problémák megbeszélésének első lépése a főnökkel, hogy megbeszéljen vele egy találkozót. A konfliktusokból vagy feszültségekből adódó problémákat nehéz lehet megbeszélni e-mailben. Ha négyszemközt beszélgetünk, mindenkinek lehetősége van beleélni magát a másik fél nézőpontjába.

Emellett a megbeszélés során a főnöknek van egy kis ideje, hogy elfogadja azt a gondolatot, hogy értékelnie kell a velünk való kapcsolatát, és mérlegelnie kell a lehetséges perspektívánkat, különösen akkor, ha ez a kompenzációval vagy valami mással kapcsolatos nézeteltérést tartalmaz.


Beszélgessünk a kollégákkal

Mielőtt időpontot egyeztetne a főnökével való beszélgetésre, érdemes lenne időt szánni arra, hogy először beszéljen munkatársaival főnöke hozzáállásáról.

Bár kerülni kell annak közvetlen megemlítését, hogy problémái vannak vele, nem árt tanácsukat kérni, vagy megkérdezni őket a vele való kapcsolatukról.

Ezeket a beszélgetéseket érdemes felhasználnunk arra, hogy tudjuk, mire számíthatunk a főnökünktől a megbeszélés során, valamint hogy mire számíthatunk a munkahelyen. Valószínű, hogy más alkalmazottaknak is volt vagy vannak hasonló problémái.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche