A hűtőszekrény tömítésének ellenőrzése gyakran figyelmen kívül hagyott, de kulcsfontosságú lépés a megfelelő működés fenntartásában. Bár nem mindenki veszi észre, érdemes időnként ellenőrizni a tömítések állapotát. Megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.

A hűtőszekrény légzárásának ellenőrzése kulcsfontosságú az energiahatékonyság és a berendezés hosszú élettartamának biztosításában. A be- és kiszivárgó levegő a készülék túlzott működéséhez vezet, ami gyorsabb élelmiszerromláshoz és megnövekedett energiafogyasztáshoz vezet. Érdemes megértenie, milyen lépéseket kell tennie, hogy megelőzze ezt a problémát, és hűtőszekrényét jó állapotban tartsa.

Hogyan ellenőrizheted, hogy a hűtőszekrényed légmentes-e? Mindössze egy darab papírra van szükséged

Ha ellenőrizni szeretné, hogy a hűtőszekrénye légmentesen zár-e, használjon egy egyszerű trükköt. Egyszerűen helyezzen egy vékony papírdarabot az ajtótömítések közé, és csukja be az ajtót. Ezután óvatosan próbálja meg kihúzni. Ha szorosan tartja, és nem tudjuk gond nélkül kiszedni, akkor fellélegezhetünk, a hűtőnk légmentesen zár.

Ha viszont könnyen kijön a papír, itt az ideje, hogy korrekciós intézkedéseket tegyünk a túlzott energiafogyasztás és a gyorsabb élelmiszerromlás megelőzése érdekében. Hogy ez pontosan hogyan néz ki, azt a @1_minutodeideas által az Instagramon közzétett videóban láthatjuk.

View this post on Instagram

A post shared by Caro & Jaime (@1_minutodeideas)

Hogyan javítsuk meg a hűtőajtó tömítését? Többféleképpen is megoldható

Ha a papírunk kilazult a zárt hűtőszekrény ajtajából, a tömítés egyszerű lemosása segíthet. A tartós szennyeződés és por lehet az ok. Ez utóbbi miatt a gumifelületek pontatlanul illeszkednek egymáshoz. Egyszerűen törölje le őket nedves ruhával és szárítsa meg. Ha a papír még mindig kissé enged, próbálkozhat a fenti Instagram-trükkel. Egyszerűen irányítsunk meleg légáramot a hajszárítóból a szivárgó tömítésünkre. Ez segít visszaadni a rugalmasságát, és jobban tapad a hűtő ajtajához.

Kapcsolódó cikkek:

Meddig bírja a hűtőszekrény és a fagyasztó áram nélkül? Akkor jobb, ha elindulsz

Használd ezeket az összetevőket, és a hűtőd ragyogni fog a tisztaságtól. Biztosan lesz ilyen a konyhádban