Hogyan élvezd az áprilisi sevillai vásárt

Minden évben megrendezik az áprilisi vásárt Sevillában. A dátum az évtől függően változik, de általában egy-két héttel a nagyhét után van, és egybeesik a Plaza de la Maestranza bikaviadalával. A áprilisi vásár Ez egy tavaszi fesztivál sok szokással és népszerű folklórvalamint a helyi konyhaművészet.

A vásár története

A vásárt 1847-ben II. Isabel rendelete engedélyezte. Az első vásár 1847. április 18-án, vasárnap nyílt meg. 19 standdal, és sikert aratott a látogatók körében. A vásár kezdetektől markáns állattenyésztési és mezőgazdasági kereskedelmi jellegű volt.

Az első években vidéki hangulatú volt a vásár, de a város növekedésével városiasabb megjelenést kapott. 1850-ben kezdték engedélyezni a jelenlétét bódék, amelyek kocsmákként és büféként szolgálnának és 1858-ban a vásárnak már több mint 110 vásári standja volt, amelyek Sevilla nagy részét lefedték. Így 1947 és 1956 között ez a vásár teljesen eltekintve kereskedelmi jellegétől ünneppé vált.

1896-ban épült egy „Pasarela”: egy vasszerkezet a San Fernando utca végén, az Enramadillánál végződő bódék sugárút elején. Ez a sétány egészen 1921-ig megmaradt, lebontásáig, azóta már hagyománnyá vált a vásári bejárati kapu kiépítése évente. Így minden évben egy hatalmas borítót terveznek különféle témákkal, amelyeket éjszaka megvilágítanak.

A legutóbbi változás 1973-ban történt, amikor a vásárterületet a Los Remedios negyedben lévő telkre költöztették, ami lehetővé tette, hogy 50 standról több mint 600-ra változzon. Jelenleg ezt a területet addig bővítették, amíg több mint 200 000 négyzetméter, több mint ezer fülkére alkalmas.

A sevillai vásár

Ha a sevillai vásáron szeretnénk részt venni, akkor mindenekelőtt érdemes beszerezni a vásár térképét, mivel minden utca nagyon hasonló. Ezeket a terveket az információs standon adják átami általában a bejárat mellett van, vagy a szállásunkon a szállodában is biztosíthatjuk őket.

Vigyázzunk, ha gyerekekkel megyünk, sokan járnak, így könnyen el lehet tévedni.

Ezt a vásárt egy Sevilla egyik végén található helyszínen tartják Közel van a város történelmi központjához, Emiatt a központból könnyen el lehet sétálni a Vásárig. Ha jobban szeretjük, vannak olyan tömegközlekedési eszközök is, mint a busz és a Sevilla 1-es metróvonal, ami nagyon közel hagy minket a Vásárhoz. Azok a megállók, ahol le tudunk szállni Plaza de Cuba vagy Parque de los Príncipes.

Ha saját járművel szeretnénk menni, akkor a Vásárban parkolók vannak, de ezek fizetősek.

Mikor és mit érdemes meglátogatni az áprilisi vásáron

Aki ismeri a Vásárt, tudja, hogy nagy különbség van a kettő között a „nappali vásár” és az „éjszakai vásár”.

Ha reggel megyünk, akkor kényelmes délután három órakor kezdődik Ilyenkor felpezsdül a buli. Ha úgy döntünk, hogy délután indulunk, akkor öt órától intenzíven fogjuk élvezni ezt az ünnepet, hiszen láthatjuk majd a lovaskocsik és séta a vásári bódék közöttegy klasszikus, amit nem hagyhatunk ki, hiszen sok standon van előadás.

Minden standon nem lesz hiány sem flamenco, sem sevillana táncból.Cikkünkben bemutatunk néhány lépést, hogy felkészülten indulhassunk a vásárra.

Másrészről több mint 1100 fülke nagyon korlátozottan hozzáférhető, mivel ezek baráti társaságok, családok és egyesületek alkotják. Az ilyen típusú standok lefoglalásához várólista van több mint húsz éve, hogy az önkormányzat támogatja őket. Az egy tagra jutó standdíj körülbelül 500 euró volt, mígnem 2018-ban egy reform révén körülbelül 700 eurót kezdtek el számolni tagonként.

Vannak más, ingyenes hozzáférésű fülkék, amelyek együttműködő entitásokhoz, politikai pártokhoz és különböző önkormányzati körzetekhez tartoznak.

Különböző látnivalókat is élvezhet a környéken pokol utca. Ezt az utcát az óriáskerekek és más, felnőttek és gyermekek számára készült látványosságok által keltett zaj miatt nevezték el így. Kényelmes a két óriáskerék valamelyikére felszállni, mert fentről rálátni a városra.

Mit lehet enni a vásáron

A privát fülkékben általában nagyon változatos menüt kínálnak, ott nem lehet kihagyni garnélarák, karaj, sonka, sült hal, sajt vagy burgonya omlett.
Ha nem hívják meg egyik standhoz sem, étkezhet a nagyon közeli Los Remedios negyed különböző bárjaiban. Természetesen nem szabad elhagynia Sevillát anélkül, hogy kipróbálná a Jerez és Sanlúcar de Barrameda manzanillái.

Hogyan kell öltözni

Végül, ha nem tudja, hogyan kell öltözni a vásárra, ezeken a népszerű fesztiválokon az a szokás, hogy a nők viseljenek flamenco ruha napközben megfelelően sminkelve és hozzáillő kiegészítőkkel. A férfiak kabátot viselnek. Kisgyerekek és lóháton ülők is elbukhatnak.

Van szuvenír boltok vásárolni az öltönyöket, vagy elmegyünk a bazárokba, ahol felhalmozhatjuk ajánlataikat. Természetesen kényelmes cipőt kell viselni, hogy kibírja az egész napot.

Kövesse az Önt érdeklő témákat

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche