Amikor a család vagy a barátok meglátogatnak, gyakran kérik a WiFi jelszavát. Aztán kiderül, hogy a háztartásban senki sem emlékszik rá, mert már régen megadtad. Hogyan csatlakozhatsz az internetre a jelszó megadása nélkül?

Ha vezeték nélküli internetet telepítünk otthon, azonnal csatlakozunk a WiFi-hez minden eszközzel: telefonokkal, számítógépekkel, táblagépekkel és tévékészülékekkel. A jelszó az eszközön való megadás után megjegyzi a jelszót, és nem kell minden alkalommal újra megadni, amikor internetezni szeretnénk. Mi történik, ha valaki az otthonán kívül kéri a hálózathoz való hozzáférést? Csak használja a telefonját.

Hogyan csatlakozhatok a WiFi-hez? Jelszó helyett QR-kódot használj

Az első mód az internetmegosztó funkció. Ha okostelefonja csatlakozik az otthoni WiFi hálózathoz, csak válassza ki a „Közeli megosztás” opciót a beállításokban, és válassza ki a csatlakozni kívánt eszközt..

A második telefonnak a közelben kell lennie, hogy a jelet könnyen érzékelni lehessen, és a cellákat párosítani lehessen. A második készülék tulajdonosának csak annyit kell tennie, hogy elfogadja a telefon képernyőjén megjelenő meghívást a hálózat használatára. A beállítások között választhat egy QR-kód megosztását is, amelyet be kell olvasni a másik okostelefonon. Ezt megteheti egy speciális alkalmazással, de beolvashatja a QR-kódot egy képernyőfotóról vagy egy azzal kinyomtatott papírlapról is.

Hozzáférés a hálózathoz jelszó megadása nélkül. Csak nyomjon meg egy gombot

Egy másik módszer a WPS használata, ill. Wi-Fi Protected Setup. Ez egy olyan technológia, amely biztonsági WPA Personal vagy WPA2 személyiségl. Ha az útválasztója rendelkezik ezzel az opcióval, akkor egy külön gombot talál az eszközön. Ha rákattint, az internet elérhetővé válik az összes közeli eszköz számára. A használt eszközön el kell fogadnia a kapcsolatot, és várnia kell egy kicsit. Van azonban egy feltétel: ez a módszer csak akkor működik, ha az eszközt már hozzárendelték egy adott routerhez.

Kapcsolódó cikkek:

Vigyázz a rizsben és a grízben lévő káros vegyülettel! Szlovákiában még mindig engedélyezett

Tudjuk, mi a legegészségesebb alvási pozíció. Meglepődtél?