A hőség elég intenzív lehet. Napközben ott keresünk menedéket, ahol csak tudunk. Az éjszakák állítólag hűvösebbek, de még mindig nagyon elviselhető. Ilyenkor elővesszük a ventilátorokat. Kiderül, hogy talán jobb, ha kifárasztjuk magunkat.

A ventilátorok valószínűleg az első dolog, ami eszünkbe jut, amikor hűteni akarunk egy szobát. A szakértők azonban rossz hírekkel szolgálnak. Ez nem a legjobb megoldás az éjszakára – sok következménnyel járhat. És ez nem a villanyszámláról szól.

Bekapcsolt ventilátorral alszol? Jobb, ha megkíméled magad

Bekapcsolt ventilátorral aludni igazán kellemes élménynek tűnik.. A halk zaj lehetővé teszi az elalvást, és a hűvös levegő áramlása mentőöv, amikor még az éjszaka közepén is embertelen a hőmérséklet. Kiderült, hogy kétszer is meg kellene gondolnunk. A Sleep Advisor szakértői kifejtették, hogy a ventilátorok éjszakai használata számos problémához hozzájárulhat.

  • Allergia. A ventilátor lapátjain por van. Ha nem tisztítják őket rendszeresen, akkor szétterítik, ami fokozott allergiás reakciót okoz. A szénanáthára panaszkodó emberek különösen érintettek lehetnek.
  • Felesleges nyálka a szervezetben. Ezenkívül a ventilátorok kiszárítják az amúgy is száraz levegőt. Ennek következtében szervezetünk úgy védekezik, hogy több nyálkát termel. Ez orrfolyáshoz, orrduguláshoz, arcüreggyulladáshoz, hörghuruthoz és általános kiszáradáshoz vezethet. Orrvérzés és torokfájás is előfordulhat.
  • Ízületi fájdalom és merevség. A hideg levegőnek való állandó kitettség miatt reggelente fájdalommal ébredhetünk.

Hogyan hűtsük le a lakást a hőségben?

Sokkal jobb megoldás lenne, ha napközben éjszaka is megfelelő hőmérsékletet biztosítanánk. Hogyan hűtsük a lakást a hőségben? Az eljárást reggel kell elkezdeni. Először is ne nyissuk ki az ablakokat, hogy megakadályozzuk a meleg levegő bejutását. Érdemes hogy fedezzük őket ezen felül, hogy a lehető legkevesebb napfény jusson be.

Kapcsolódó cikkek:

Mit tehetsz, hogy a hűtőszekrényed kevesebb áramot használjon? Egyszerű szokásokkal pénzt takaríthat meg

Keverje össze vízzel és mossa le az ablakokat. Olyan fényesen fognak ragyogni, hogy a szomszédod zöldülni fog az irigységtől.